NBA liga istražuje izostanak Hardena s utakmice protiv Milwaukeeja

Foto: EPA

NBA LIGA istražuje izostanak Jamesa Hardena s prve utakmice Philadelphia 76ersa u četvrtak u Milwaukeeju, čime su možda prekršena pravila o sudjelovanju igrača, pišu u petak američki mediji. Harden je tijekom ljeta zatražio razmjenu u Los Angeles Clipperse, ali klubovi nisu uspjeli postići dogovor. Nakon toga se sporio s upravom Philadelphije, dolazio je i odlazio iz predsezonskog trening-kampa, a onda nije otišao s momčadi u Milwaukee.

Nova pravila lige zahtijevaju od zvijezda da budu dostupne za utakmice koje prenosi nacionalna televizija (utakmica 76ers - Bucks emitirana je na TNT-u). Hardena nije bilo, a Philadelphia je u izvješću o ozljedama navela da ne igra zbog povratka u natjecateljski ritam.

Kazna kreće od 100.000 dolara

"Razmatramo informacije o dostupnosti Jamesa Hardena da bismo utvrdili postoji li opravdani razlog za njegovo nesudjelovanje na utakmici", rekao je glasnogovornik lige Michael Bass.

NBA može kazniti momčadi sa 100.000 dolara za prvi prekršaj pravila o sudjelovanju osim u "rijetkim i neuobičajenim okolnostima", a kazne se nakon toga povećavaju. 

Harden (34) je bio biran u All-Star momčad 14 sezona zaredom, sve do sezone 2022./23. Prošle je sezone za Philadelphiju prosječno postizao 21 poen, uz rekordnih 10.7 asistencija i 6.1 skok u 58 utakmica u kojima je startao od početka. 

Pročitajte više