NBA: Miami i Phoenix prošli, Detroit i Seattle nadomak 2. kolu

Košarkaši Miamija i Phoenixa očekivano su se plasirali u 2. kolo doigravanja NBA lige. Obje momčadi posao su završile u četiri utakmice. L

Miami je u gostima došao do četvrte pobjede protiv Planinićevog New Jerseya. Bilo je 110-97 za Miami, a prvi strijelac bio je Dwyane Wade sa 34 koša. Eddie Jones dodao je 21, a Shaquille O'Neal 17 poena.

Jason Kidd sa 25 i Vince Carter sa 23 koša bili su najbolji kod New Jerseya. Zoran Planinić odigrao je samo jednu minutu, bez učinka.

Miami će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Chicaga i Washingtona.

Phoenix je u gostima dobio Memphis 123-115, te je sa 4-0 u pobjedama ušao u 2. kolo. Već u prvoj četvrtini gosti su ostvarili 19 poena viška. Domaćini su uspjeli smanjiti zaostatak do poluvremena, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Kod Phoenixa Joe Johnson upisao je 25 poena, a Steve Nash 24 koša i 9 asistencija.

Memphis je predvodio Španjolac Pau Gasol sa 28 poena.

Phoenix u 2. kolu čeka boljeg iz ogleda Dallasa i Houstona.

Aktualni prvaci Detroit Pistonsi ostvarili su važnu pobjedu 97-92 u gostima kod Philadelphije. Utakmica je odlučena u produžetku u kojem je bljesnuo Rasheed Wallace sa dvije trice.

Za Detroit Chauncey Billups ubacio je 25 koševa, a Rasheed Wallace 17 poena.

Allen Iverson bio je najbolji pojedinac Philadelphije. Zabio je 36 koševa.

Detroit vodi 3-1 i u utorak će pred svojim navijačima imati priliku izboriti plasman u 2. kolo.

Seattle SuperSonicsima, također, treba još samo jedna pobjeda. Sinoć su u gostima dobili Sacramento 115-102, a briljirao je Ray Allen sa 45 poena.

Peta utakmica igra se u utorak u Seattleu.

(Hina) ximl yiml

Pročitajte više