NBA LIGA

NBA prvaci zbog ozljeda ostali bez dva vrlo važna igrača

Foto: Getty Images / Guliver Image

NBA PRVACI Toronto Raptorsi odlično guraju u novoj sezoni i bez Kawhija Leonarda, koji je kao slobodan igrač prešao u LA Clipperse. Sinoć su pobijedili na gostovanju u New Orleansu 122:104 te su s omjerom 6-2 drugi na Istoku, odmah iza Boston Celticsa.

Pascal Siakam odlično je preuzeo ulogu najboljeg igrača, a Pelicansima je sinoć zabio 44  i tako izjednačio rekord karijere.

Međutim, Siakamu i Raptorsima bit će puno teže u idućem razdoblju jer su pobjedu u New Orleansu platili ozljedama dvojice vrlo važnih igrača.

Startni razigravač i jedini preostali All Star Raptorsa Kyle Lowry slomio je palac lijeve ruke u drugoj četvrtini. Nakratko se vratio, čak i pogodio dvije trice, ali prst je poplavio i Lowry je prije odmora morao završiti utakmicu.

Samo nekoliko minuta kasnije centar Serge Ibaka, šesti igrač Raptorsa, ozlijedio je gležanj i ostao ležati dok mu suigrači nisu pomogli da odšepa s terena. Dvoranu je napustio u medicinskoj čizmi.

Još se ne zna koliko će dvojac izbivati, ali čeka ih teško razdoblje jer su ovom utakmicom započeli niz od pet gostovanja na jakom Zapadu, a preostali protivnici su im LA Lakersi, LA Clippersi, Portland i Dallas. 

Ipak, prvaci mogu biti zadovoljni jer su im ovo prve ovosezonske ozljede koje se čine kao samo lagani problem u odnosu na ono što se dogodilo njihovim protivnicima iz prošlosezonskog finala Golden State Warriorsima. Oni su bez doslovno svih igrača iz prošle sezone. Klay Thompson ozlijedio se još u finalu i neće se vratiti prije ožujka, Stephen Curry također će izbivati četiri mjeseca, a posljednje četiri utakmice, zbog lakše ozljede, propustio je i Draymond Green.
 

Pročitajte više