Dušan Vlahović

Nedved: Vlahović me zbilja iznenadio

Foto: EPA

LEGENDARNI nogometaš Juventusa, a danas jedan od direktora kluba Pavel Nedved nahvalio je uoči jučerašnje utakmice Juventusa i Fiorentine srpskog napadača Dušana Vlahovića. Nekadašnji češki reprezentativac naglasio je da ga je Vlahović iznenadio te da je inteligentan i ponizan igrač.

"Da vam budem iskren, Vlahović me iznenadio. Uspoređuju ga s Cristianom Ronaldom. Znao sam da je jako dobar igrač, ali on je rođen 2000. godine i, ako nastavi igrati s ovim mentalitetom, zbilja može napraviti velike stvari. Uvjeren sam da budućnost pripada njemu", rekao je Nedved u razgovoru za Mediaset.

"Zbilja je inteligentan i zna kako se pripremiti za utakmice. Vrlo je važno za igrača da je ponizan ako želi postati prvak. On je na dobrom tragu. Lijepo je vidjeti mlade igrače koji su gladni uspjeha, a ponizno te dođu pitati za savjet. Osjećaš se korisno", rekao je Nedved.

Izviždali ga u Firenci

Srpski napadač sa svojim se novim klubom sinoć vratio u Firencu, gdje je do ove zime igrao za Fiorentinu. Navijači Fiorentine Vlahoviću nisu oprostili što je otišao iz njihovog kluba i već su prije najavili da ga na stadionu neće dočekati šutnjom.

Zbilja su se potrudili oko koreografije. Na tribini su digli ogroman transparent na kojem je bio ilustriran Danteov Pakao. Poručili su time Vlahoviću da je izdajica, referirajući se na Danteov deveti krug pakla, u kojem završavaju izdajice. Također, prema izvještaju RAI-a, navijači Fiorentine dobili su 10.000 zviždaljki kako bi mogli zviždati Vlahoviću. 

Pročitajte više