Nekada vreća za napucavanje balkanskih momčadi, a danas polufinalist Eura

Foto: Hina

WALES je pobjedom 3:1 nad Belgijom osigurao polufinale Europskog prvenstva u svom debitantskom nastupu. Međutim, ne tako davno momčad s Otoka prolazila je kroz teške trenutke, posebno protiv reprezentacija s Balkana.

Najteži poraz ekipa Chrisa Colemana doživjela je u Novom Sadu 11. rujna 2012. godine, kada je Srbija slavila s velikih 6:1 golovima Aleksandra Kolarova, Zorana Tošića, Filipa Đuričića, Dušana Tadića, Branislava Ivanovića i Miralema Sulejmanija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. 

Dva poraza i od Hrvatske 

Srbija je slavila i u Cardiffu s 3:0 godinu dana poslije. A, u istoj kvalifikacionoj skupini i Hrvatska je dva puta pobijedila Garetha Balea i društvo. Najprije 16. listopada 2012. u Osijeku (2:0) gdje su zabili Mario Mandžukić i Eduardo Da Silva.

A, nakon toga i na Liberty stadionu (2:1) uz preokret i pogotke Dejana Lovrena te Eduarda.

Polufinalist Eura prije manje od godinu dana pao u Zenici

Također, u tri posljednja susreta Bosna i Hercegovina dva puta je svladala Wales, uz jedan remi. U dvoboju 10. listopada 2015. na stadionu u Zenici BiH je slavila s 2:0 golovima Milana Đurića i Vedada Ibiševića.

Slavile i Crna Gora te Makedonija

Momčad koja će protiv Portugala igrati za finale Europskog prvenstva izgubila je i u Podgorici 10. listopada 2010 od Crne Gore, koja je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo uspjela slaviti s 1:0 golom Mirka Vučinića.

A, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 6. rujna 2013. godine i Makedonija je u Skoplju bila bolja s 2:1, a gol za pobjedu zabio je Aleksandar Trajkovski deset minuta prije kraja susreta.

Pročitajte više