NBA

Neočekivani junak odveo Netse do produžetka, Durant ostvario triple-double u pobjedi

Foto: Brad Penner/USA TODAY/Guliver

TRI UTAKMICE odigrane su u noći na srijedu u NBA ligi. Golden State Warriorsi pobijedili su u New Yorku Knickse 105:96 u susretu u kojem je Stephen Curry postao rekorder lige. Phoenix Sunsi su slavili protiv Portland Trail Blazersa u produžetku sa 111:107, a u dodatnom vremenu su do pobjede stigli i Brooklyn Netsi na gostovanju kod Raptorsa u Torontu, gdje je bilo 131:129.

Warriorsi su uz 22 poena Stephena Curryja svladali Knickse u večeri koja će ostati zapamćena kao ona u kojoj je sjajni šuter postavio rekord u broju pogođenih trica. Devetnaest poena dodao je Jordan Poole, a jedan manje Andrew Wiggins. Kod Knicksa su bolji od ostalih bili Julius Randle s 31 poenom i sedam skokova te Derrick Rose, koji je ubacio 15, uz četiri skoka i šest asistencija.

Sunsi i Netsi do pobjede u produžetku

Patty Mills je tricom izborio produžetak, s 30 poena upisao osobni rekord sezone, a Kevin Durant s 34 koša, 13 skokova i 11 asistencija predvodio Netse do pobjede kod Raptorsa.

VIDEO: Arena Sport

Za utakmicu u kojoj je stigao do 14. triple-doublea karijere Durant je bio na popisu igrača koji su upitni za nastup. Netsi u sinoćnjem ogledu zbog zdravstvenog protokola nisu mogli računati na sedmoricu igrača, među njima i Jamesa Hardena i LaMarcusa Aldridgea. Fred VanVleet je ubacio 31 koš uz devet asistencija za Raptorse, dok su po 25 dodali Pascal Siakam (šest skokova) i Gary Trent Jr. (pet asistencija).

Deandre Ayton je postigao 28 koševa i imao 13 skokova u pobjedi kojom su Sunsi popravili omjer na 22:5. Chris Paul je dodao 24 poena, imao osam skokova i 14 asistencija, a ubacio je i koš kojim je osigurao produžetak susreta s Blazersima.

VIDEO: Arena Sport

Devin Booker propustio je utakmicu. Damian Lillard je za poraženu momčad ubacio 31 poen, ali uz loših 11/31 iz igre. Imao je i deset asistencija.

Pročitajte više