Nepobjediva Blanka: Iznenadila sam se koliko sam bila samouvjerena

HRVATSKA visašica Blanka Vlašić još je jednom potvrdila ogromnu dominaciju u svjetskim razmjerima. Jednostavno je pospremila novu zlatnu medalju.

S prekočena dva metra osvojila je zlato u Dohi, na Svjetskom dvoranskom prvenstvu, te time obranila naslov najbolje od prije dvije godine, kada je bila najbolja i u Valenciji.

Podsjetimo da Blanka Vlašić ima i dva naslova najbolje zaredom na Svjetskom prvenstvu na otvorenom.

"Nikada nije lako na velikim natjecanjima i svako zlato je teško izboreno. Ova natjecanja su specifična zbog kvalifikacija i dužine. I pritiska. Čak sam i sebe iznenadila koliko sam bila mirna i samouvjerena u sebe", rekla je kratko Blanka Vlašić inozemnim novinarima i dodala:

"Na ovakvim natjecanjima nisu važni osobni rekordi, rekordi sezone i dosezi od ranije. Svjetsko prvenstvo je posebno natjecanje i svaki put novo dokazivanje. Sretna sam što sam opet uspjela."

"Nadala sam se da će neka od drugih djevojaka preskočiti 2 metra da me potjeraju. Ovako sam se psihički ispraznila, a bila sam spremna za skok preko 205", rekla je Blanka za Sportal te dodala kako je iskreno planirala napasti svjetski rekord, ali nije mogla odmah sa 2 metra prijeći na 209 cm.

"Drago mi je što sam osvojila zlato bez ijednog rušenja. Znam da su svi očekivali da budem prva, ali uvijek se može dogoditi nešto nepredviđeno. Dobro je što sam nastupala posljednja, pa sam znala da moram preskočiti ako druge djevojke preskoče. Volim nastupati u Dohi i jedva čekam svibanj i Dijamantnu ligu da se vratim ovamo", zaključila je najbolja hrvatska atletičarka.

Pročitajte više