"Nesretni slučaj navijači samo iskoristili za nova divljanja"

NAKON što je u nedjelju ujutro ubijen navijač Lazia 26-godišnji DJ Gabriele Sandri u Italiji je nastao kaos. Naime, spomenuti događaj iskoristile su navijačke skupine kako bi pokrenule nove salve divljanja i nereda.

Podsjetimo, do nesreće je došlo kad su se navijači Lazia i Juventusa susreli na autocesti kod Badije al Pina. Lazijevi navijači bili su na putu prema Milanu gdje se Rimljani susreću s Interom, a navijači Stare dame išli su na gostovanje u Parmu. Ubrzo je došlo do tučnjave, intervenirala je policija, a jedan je policajac, u želji da navijače zastraši pucnjevima u zrak, ubio navijača Lazija.

Pobješnjeli navijači isto poslijepodne upali su na Olimpico naoružani kamenjem i palicama, pritom nasrnuvši na policijsku jedinicu. Uslijedilo je odlazak u stožer Talijanskog olimpijskog odbora. Recimo i to, i utakmica Atalante i Milana prekinuta je nakon samo sedam minuta zbog navijačkih nereda.

Ovaj incident dogodio se devet mjeseci nakon smrti policajca Filippa Racitija u neredima prije derbi utakmice Catania - Palermo, koji je vodio k drakonskim promjenama u sigurnosnim mjerama na nogometnim stadionima.

No, ovaj slučaj nije ni približno sličan onome prije devet mjeseci, tako barem misli veznjak Milana Clarence Seedorf.

"Ova situacija nema nikakve veze s nogometom, a navijači su doslovno zlorabili ovo kako bi napravili nove incidente. Ovo će ukoliko se provedu ozbiljne mjere, prijeći u civilni rat. Naša utakmica s Atalantom prekinuta je iako nema veze sa nesretnim slučajem. Navijači su željeli prekinuti utakmicu i odmjeriti snage sa policijom, a u tome su uspjeli", rekao je Seedorf.

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više