NBA

Nestvarni Harden: Zabio previše čak i za njega

Foto: Gulliver / Getty Images

VEĆ ODAVNO nije vijest kada James Harden, najbolji strijelac NBA lige, zabije više od 30. Ali zato je vijest da je za pobjedu Houstona kod New Yorka 114:110 postavio osobni košgeterski rekord.

Harden je Knicksima zabio 61 poen, najviše u karijeri. Naravno, odlučio je i pobjednika, pogađanjem 3,8 sekundi prije kraja. To mu je već peta utakmica ove sezone na kojoj je postigao 50+ poena. Ujedno je s 21. uzastopnom utakmicom s 30+ poena zauzeo četvrto mjesto na vječnoj tablici tako što je pretekao najvećeg, Wilta Chamberlaina.

Naravno, Harden je za ovaj podvig ispucao desetke lopti. Iz igre je gađao 17/38, a za tricu je pogodio samo pet od 20 pokušaja. S druge strane, bio je odličan s linije slobodnih bacanja (22/25) i imao je 15 skokova. 

Video Hardenove rekordne partije pogledajte OVDJE.

Zvijezda Rocketsa rekordno efikasnom partijom ostvarila je niz postignuća za pamćenje:

Najviše poena igrača Rocketsa na jednoj utakmici u povijesti kluba.

Harden se 21. uzastopnom utakmicom s 30+ poena izjednačio s Kobejem Bryantom po broju poena koje je gostujući igrač postigao u Madison Square Gardenu. Ukupan rekord u kultnoj dvorani drži Melo Anthony s 62 poena.  

Ali Harden je s ovim 61 poenom u MSG-u nadmašio najefikasniju partiju Michaela Jordana u mitskoj dvorani:

Harden je postao prvi igrač nakon Shaquillea O'Neala u ožujku 2000. koji je na NBA utakmici imao najmanje 60 poena i 15 skokova:

Pročitajte više