Nesuđeni Hajdukovac Grant: Osjećam i ponos i tugu

IZRAELSKI stručnjak Avram Grant, menadžer nogometaša Portsmoutha, drugi je puta u kratkom razdoblju karijere izgubio važnu utakmicu u kojoj je njegov sastav platio skupu cijenu promašenog jedanaesterca.

Prije dvije godine je Grant vodio Chelsea, te je s njime izgubio finale Lige prvaka u Moskvi od Manchester Uniteda nakon izvođenja jedanaesteraca. Kapetan Chelseaja John Terry imao je šansu eventualnim pogotkom donijeti Chelseaju prvi naslov pobjednika Lige prvaka u povijesti. No, Terry se prije izvođenja udarca s bijele točke poskliznuo i pogodio stativu, a Chelsea je ostao bez trofeja.

Nešto slično se Grantu dogodilo i dvije godine nakon toga, u finalu FA Cupa na Wembleyju u kojem je njegov Portsmouth izgubio s 1-0 od Izraelčevog bivšeg kluba Chelseaja. Kod rezultata 0-0, u 56. minuti, Kevin-Prince Boateng je tukao vrlo loše iz penala, nisko po sredini, a Petr Čech je nogom odbio njegov udarac. Tri minute kasnije, Didier Drogba je iz slobodnog udarca zabio jedini gol na utakmici za pobjedu "plavih". Doduše, u 88. minuti je i Frank Lampard promašio penal, ali to više nije bilo važno.

"U ovom danu sam istovremeno i vrlo ponosan i jako tužan, jer smo odigrali jako dobru utakmicu i imali šansu za pobjedu, ali je nismo iskoristili. No, bila je to fantastična utakmica i fantastičan završetak sezone", rekao je Grant.

Budući da je njegov klub zbog golemih dugova otišao u stečaj, time automatski izgubio devet bodova na ljestvici i već puno prije kraja prvenstva postao siguran putnik za drugu ligu, pod terminom "fantastično" je Grant vjerojatno podrazumijevao već samu činjenicu da su "Mornari" stigli do borbe za trofej u FA Cupu.

Izraelac nije krivio Boatenga zbog promašenog penala.

"Ni slučajno, pobjeđujemo i gubimo kao momčad, kao kolektiv. Uostalom, i najboljima se dogodi da ne zabiju penal. Mene su penali, nažalost, koštali u dva finala, ali što ja tu mogu učiniti? Taktički smo odigrali jako dobru utakmicu, igrači su dali sve od sebe, navijači su također bili odlični. Prava je šteta da nismo pobijedili", kaže Grant.

Pročitajte više