Nesuđeni nizozemski superstar danas je osuđeni narkobos. Čeka da ga spasi Putin

Foto: EPA

NIZOZEMSKI nogometaš Quincy Promes (32) osuđen je na šest godina zatvora zbog pomaganja u krijumčarenju 1370 kg kokaina. Sud je izrekao da je Promes imao ulogu usmjerivača u cijelom ilegalnom procesu. Droga je pronađena nakon što je uvezena u Antwerp, a Promes je razotkriven nakon što je policija ušla u trag porukama i razgovorima. Pretpostavlja se da je kokain stigao prerađen u pošiljku morske soli iz Brazila.

Dvije serije od 650 i 713 kilograma stigle su na nizozemsku obalu u siječnju 2020. Promes je i dalje član moskovskog Spartaka, gdje igra u drugom mandatu. Promes je bio član Spartaka od 2014. do 2018. godine, a u klub se vratio 2021. U karijeri je još igrao za Twente, GO Ahead Eagles, Sevillu i Ajax. Za reprezentaciju Nizozemske ima 50 nastupa i sedam golova.

Teški uvjeti u zatvoru

"Promesu nije lako u zatvoru u Dubaiju. Ošišali su ga na ćelavo pri ulasku u zatvor, a spava u ćeliji koja ima tri kreveta na kat na kojima spava šest sretnih zatvorenika, dok njih još 20-ak spava na podu u istoj ćeliji", piše nizozemski De Telegraaf i donosi još detalja:

"Pravila u zatvoru su jako stroga. Tijekom dana smije napuštati ćeliju i gledati televiziju s drugim zatvorenicima, ali tu je kraj aktivnostima. Smije tri puta tjedno trenirati u teretani, ali sportske aktivnosti nisu moguće. Hrana je monotona, nema voća i povrća. U kompleksu je ledeno hladno i jako bučno jer stalno grme velike klime. Silovanja mladih zatvorenika su svakodnevna pojava, a čuvara jedva da ima nekoliko pa vlada potpuni kaos. Većina zatvorenika su Pakistanci, Egipćani i Indijci, većinom narkomani koji nemaju pojma da dijele ćeliju sa slavnim nogometašem."

Podsjetimo, ranije smo pisali o tome da je Promes veliki miljenik Vladimira Putina, a isto ističu i Nizozemci, koji navode da je jedina šansa za Promesov spas upravo u tome da ga se izruči Rusiji pa da tamo izdržava kaznu.

Pročitajte više