NBA LIGA

Netsi potvrdili: Kevin Durant neće igrati sljedeće sezone

Foto: Getty Images / Guliver Image

OZLJEDA Ahilove tetive, koja je izbacila Kevina Duranta iz NBA finala i vjerojatno koštala Golden State Warriorse novog naslova, obično zahtijeva oporavak od desetak mjeseci, što znači da bi se dvostruki MVP finala teoretski košarci mogao vratiti oko početka doigravanja.

Međutim, Brooklyn Netsi objavili su da njihovo najveće ovoljetno pojačanje uopće neće igrati u predstojećoj sezoni, čak ni ako se dovoljno oporavi.

Dugoročni pristup

"Nećemo planirati da igra u narednoj sezoni. Naposljetku, uvelike će se njega pitati kad se vraća i kako se osjeća, ali očekujemo da će biti 'out' godinu dana. Naravno da će on željeti igrati, ali ulog je velik pa idemo s dugoročnim pristupom", rekao je generalni menadžer Netsa Sean Marks.

Durant je propustio dio doigravanja zbog ozljede lista, a kad se vratio u finalu, stradala mu je Ahilova tetiva, a Warriorsi su izgubili od Toronto Raptorsa. Odmah na početku prijelaznog roka četverostruki najbolji strijelac lige prešao je u Netse. Operirao ga je njihov liječnik dr. Martin O'Malley.

Više je puta Durant izjavio kako ne krivi Warriorse za ozljedu, odnosno tvrdi da ga nitko nije silio na prerani povratak u finalu. Ionako je namjeravao napustiti Oakland nakon tri godine. U nedavnom velikom intervjuu za Wall Street Journal rekao je da se nikad nije osjećao kao dio obitelji.

Otišao je jer je shvatio da je drukčiji od ostalih

"Došao sam tamo jer sam želio biti dio takve skupine, dio obitelji, i definitivno sam osjećao da su me prihvatili. Ali nikad nisam mogao biti jedan od njih. Curryja, Thompsona i Greena su Warriorsi draftirali, Iguodala je tamo bio MVP prvog finala, a ostali su na neki način tamo oživjeli karijeru. A ja? Mene nije trebalo oživljavati. Što sam mogao tamo naučiti? Već sam bio MVP i najbolji strijelac lige. S vremenom sam shvatio da sam drukčiji od ostalih. Nije to loša stvar, samo sam došao pod drukčijim okolnostima. Nije bilo tako sjajno kao što je moglo biti", rekao je tada.

Nitko se nakon ozljede Ahilove tetive nije vratio bolji, pa ni isti

Plan Netsa apsolutno ima smisla. Duranta su doveli na četiri godine, uložili u njega 164 milijuna dolara i ne pada im napamet pokušavati ga uklopiti u momčad baš uoči doigravanja, i što je još važnije, riskirati da se ozljeda obnovi. Ionako se nikad nitko u povijesti nije vratio nakon operacije Ahilove tetive na istu ili višu razinu, pa mu namjeravaju dati što je moguće više vremena da se što bolje pripremi za preostale tri godine ugovora, koji će isteći kad Durant već bude imao 34 godine.

Do tada će glavna zvijezda momčadi biti Kyrie Irving, koji je kao slobodan igrač došao iz Bostona, a ostatak igračkog kadra više-manje je isti kao i prošle sezone, kad su Netsi bili najugodnije iznenađenje Istoka.

Pročitajte više