Neviđene mjere osiguranja u Bochumu: "Šapina će teško izbjeći dugu zatvorsku kaznu"

U BOCHUMU je na Okružnom sudu u Bochumu nastavljeno suđenje Anti Šapini i ostatku kladioničarske mafije, uz iznimno velike mjere osiguranja.

Svatko tko želi nazočiti suđenju mora dati otiske prstiju, a svi telefoni pri ulazu se moraju rastaviti. Novinarima je zabranjeno unošenje prijenosnih računala, u dvoranu mogu tek s papirom i olovkom, jer Sud strahuje o curenja bilo kakvih zvučnih ili video zapisa.

Podsjetimo, nakon što su Ante Šapina i Mario Cvrtak priznali da su podmićivali suce, igrače i ostale nogometne dužnosnike, pokrenuta je lavina, koja je kulminirala suđenjem u Bochumu.

Drugog dana suđenja nazočni su bili i Šapinina braća Filip i Milan, vlasnici kafića King u Berlinu. Oni su nekoliko puta morali proći sigurnosne provjere, piše Welt, dodajući kako se omiljeno okupljalište berlinskih Hrvata još uvijek reklamira pod sloganom: "Kladimo se da ćete doći."

Njemački mediji pišu da će Ante Šapina teško izbjeći dugu zatvorsku kaznu, dodajući kako je zajedno s ostatkom svoje bande na svakoj od namještenih utakmica zarađivao iznose od onih ekvivalentnih prosječnoj njemačkoj plaći da do čak 116 tisuća eura, što je bio slučaj u jednoj prijateljskoj utakmici u Švicarskoj.

Pročitajte više