Neviđene scene. Navijači bacili baklje u teren, a njihovi igrači ih gađali natrag

Screenshot: Twitter

TROYES je remijem protiv Valenciennesa (1:1) dva kola prije kraja sezone na korak do ispadanja u francusku treću ligu. S obzirom na to da je prošle godine ispao i iz prve lige, navijači tog kluba su ogorčeni. Minutu prije kraja utakmice protiv Valenciennesa prekinuli su meč tako da su teren zasuli bakljama.

No na to su reagirali igrači Troyesa, i to neviđenim postupcima. Navijačima koji su pobacali baklje u teren odgovorili su tako da su te bengalke bacili natrag na tribine, gađajući tako njima navijače svog kluba, koji su ih dakle neposredno prije bacili u teren. Ovo je izazvalo ogorčenje navijača Troyesa te su mnogi od njih pokušali provaliti u teren kako bi se obračunali s igračima kluba za koji navijaju.

Navijači bijesni na gazde iz Emirata, koji drže i Manchester City

Navijači Troyesa su baklje pobacali u teren skandirajući "Hvala, City", što je sarkastična poruka vlasnicima kluba. Troyes je naime od ljeta 2020. u većinskom vlasništvu City Football Group (CFG), koji je dio Abu Dhabi United Groupa, konzorcija Ujedinjenih Arapskih Emirata. Manchester City je glavni klub ove grupacije.

Navijači Troyesa su bijesni što vlasnici nisu napravili ništa da poboljšaju status kluba, koji je od jo-jo kluba, onog koji ide iz prve lige u drugu i obrnuto, sada došao na korak do treće lige. Emiratskim vlasnicima zamjeraju i što su Savija, najskupljeg igrača u povijesti Troyesa, poslali na posudbu u Gironu (još jedan klub pod emiratskom kapom), odakle će otići u City, bez da je odigrao minute za Troyes. 

Pročitajte više