Nevjerojatna utakmica završila remijem: U derbiju kola Premierlige griješili igrači, vratar, suci...

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEVJEROJATNU utakmicu u 22. kolu Premierlige odigrali su Manchester City i Tottenham, a susret je završio remijem 2:2.
 
U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, ali u drugom smo vidjeli pravi spektakl u okršaju druge i pete momčadi lige. Počelo je pogotkom Sanea, koji možda ne bi matirao Llorisa da vratar Tottenhama nije izašao s gola i u pokušaju da izbije loptu glavom pogodio ofenzivca domaće momčadi. 
 
Pet minuta kasnije, u 49. minuti, City je stigao do drugog gola, a ponovno je tragičar bio Lloris. Očajno je reagirao na ubačaj s desne strane, lopta mu je ispala, a De Bruyne je iskoristio njegov poklon i poslao loptu u mrežu.
 
 
Tottenham je smanjio u 58. minuti pogotkom Allija glavom nakon ubačaja, ali je u toj situaciji obrana Cityja morala bolje reagirati. 
 
Nakon toga dogodio se trenutak koji je odlučio utakmicu. Svi na stadionu poludjeli su jer sudac Mariner nije dosudio jedanaesterac za City nakon što je Walker s leđa gurnuo Sterlinga. 
 
 
Samo minutu kasnije Tottenham je izjednačio preko Son Heung-mina, koji je preciznim udarcem uz vratnicu iskoristio sjajno proigravanje petom Kanea. 
 
 
Do kraja utakmice domaći navijači su se još jednom radovali, ali i doživjeli šok. U 84. minuti, samo dvije minute nakon ulaska u igru, debitant Gabriel Jesus zabio je gol. Radovao se više od deset sekundi, a onda samo što nije zaplakao kada je vidio da mu je gol poništen zbog zaleđa. 
 
 
City, koji je prvi put nakon dvije godine u Premierligi prokockao dva gola prednosti, tako je ostao peti s tri boda manje od drugoplasiranog Tottenhama, koji za vodećim Chelseajem zaostaje šest bodova uz utakmicu više. 
 

Pročitajte više