Alkmaar - Partizan 2:2

Nevjerojatno ispadanje Partizana: Vodio 2:0 u 88. minuti i imao igrača više

Foto: Guliver Image/Getty Images

PARTIZAN je bio blizu velike pobjede u Nizozemskoj protiv Alkmaara. Beogradski klub je u 5. kolu Europa lige vodio 2:0, a na kraju je osvojio samo bod. Time je ostao bez šanse za prolazak skupine.

Partizan je šokirao Nizozemce u prvih pola sata. Prvo je Asano lijepo zabio nakon prekrasnog proigravanja Natcha, a na 2:0 je povećao Soumah poslije pogreške domaće obrane. Imao je Partizan nakon toga i nekoliko dobrih prilika iz kontranapada, ali nije uspio zabiti treći gol.

Kada je Boadu u 83. minuti zbog simuliranja dobio drugi žuti karton, činilo se da Nizozemci ne mogu izbjeći poraz. Međutim, pet minuta kasnije je Druijf, džoker s klupe, zabio vjerojatno najsretniji gol u životu za smanjenje rezultata, a zatim u trećoj od sedam minuta sudačke nadoknade ponovno pogodio za remi i veliko slavlje u Haagu. 

Partizan je tako ostao četiri boda iza Alkmaara i bez šanse da ga izbaci iz Europe u posljednjem kolu. Da je beogradski klub pobijedio, u posljednjem kolu bi za prolazak trebao slaviti na svom terenu protiv otpisane Astane te navijati da Alkmaar ne pobijedi u Manchesteru.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više