Newcastle otpustio McClarena, Benitez stigao na St. James Park

Foto: Guliver Image/Getty Images

STEVE MCCLAREN doživio je najnoviji u nizu neuspjeha u trenerskoj karijeri; otkaz u Newcastleu točno devet mjeseci nakon što je preuzeo klub, jer se devet kola prije kraja sezone momčad nalazi u zoni ispadanja.

U Newcastleu su imali druge planove za ovu sezonu, svakako daleko veće od bijednog skora kojeg je u prvenstvu ostvaren pod McClarenom (po šest pobjeda i remija i čak 16 poraza), jer nakon novog menadžera u klub je došlo osam novih igrača plaćenih oko 105 milijuna eura.
 
Ali, pod McClarenom nije bilo pomaka; prvu prvenstvenu pobjedu ostvario je tek u drugoj polovici listopada, a presudio mu je domaći poraz od Bournemoutha (1:3) u prošlom kolu i šest dana kasnije dobio je otkaz. 
 
"Steve, hvala na svemu"
 
Newcastle se od dosadašnjeg trenera oprostio biranim riječima: "Steve je čovjek integriteta i visoke klase. Tijekom teškog razdoblja istaknuo se velikim dostojanstvom. Neumorno je radio i trudio se kako bi Newcastleu donio uspjeh. Uživa potpuno povjerenje svih igrača, osoblja i menadžmenta i odlazi uz naše najbolje želje i iskrenu zahvalnost."
 
Nakon što su ovako nakitili McClarena, logično bi bilo pitati Newcastle zašto su tako fantastičnog čovjeka, trenera i džentlmena otpustili, ali u klubu objašnjavaju da je "promjena bila nužna kako bi klubu  dali najbolju moguću priliku osiguranja premierligaške budućnosti. Daljnje informacije o Steveovom nasljedniku bit će poznate uskoro."
 
Benitezov prvi posao nakon Reala
 
A Steveov nasljednik bit će Rafael Benitez, prije dva mjeseca otpušten u Realu, kojem će to biti treći angažman u Engleskoj nakon Liverpoola i Chelseaja. Španjolac je već stigao na St. James Park i samo je pitanje vremena kada će biti povrđen za novog trenera Newcastlea. Nakon službene ceremonije potpisivanja ugovora, Benitez će upoznati momčad i krenuti s pripremama za vruć debi. Naime, u ponedjeljak ga čeka vrlo teško gostovanje kod vodeće momčadi prvenstva - Leicestera.

Pročitajte više