LIGA PRVAKA

Neymar je napravio nekoć sasvim normalnu stvar. Sad bi mogao propustiti finale LP-a

Foto: EPA

NAVIJAČI PSG-a u panici su jer bi njihova najveća zvijezda mogla propustiti finale Lige prvaka zbog nesmotrenosti nakon sinoćnje pobjede nad RB Leipzigom 3:0.

Brazilac je poslije susreta razmijenio dresove s Marcelom Halstenbergom. Ne tako davno to je bio sasvim normalan običaj, ali time je direktno prekršio stroge protokole koje je Uefa izdala kao mjeru zaštite od koronavirusa.

Uefa je prošlog mjeseca objavila protokole na 31 stranici kako bi se završnice Lige prvaka i Europa lige mogle odigrati u što sigurnijim uvjetima. U dokumentu je mnoštvo preporuka, među kojima su redovito testiranje, nošenje maski, održavanje socijalne distance i posebna područja za igrače, članove stožera i predstavnike medija na stadionima.

Iako se radi o preporuci, a ne o pravilu, nepridržavanje može rezultirati kaznom

No tu je i preporuka da se ne razmjenjuju dresovi. Iako se radi samo o preporuci, a ne pravilu te se ne navodi kakva bi kazna mogla uslijediti, u dokumentu piše da "nepridržavanje uputa može dovesti do disciplinskih mjera u skladu su Uefinim disciplinskim pravilnikom".

Zato navijači PSG-a strahuju da bi te disciplinske mjere mogle značiti zabranu nastupa. Čak i ako se radi o samo jednoj utakmici, ta utakmica je u ovom slučaju finale Lige prvaka, u kojem će PSG u nedjelju igrati protiv Bayerna ili Lyona, piše Goal.com.

Postoji i mogućnost da Neymaru bude određeno razdoblje samoizolacije zbog opasnosti od moguće zaraze, a ovisno o njegovu trajanju, to bi mogao biti drugi razlog da Brazilac propusti najveću utakmicu u povijesti svoga kluba.

Pročitajte više