Neymar nije zaboravio Alabin potez iz finala Lige prvaka prošle godine

Foto: Reuters

PSG je u polufinalu Lige prvaka. Parižani su nakon dva spektakularna dvoboja izbacili aktualnog prvaka Europe Bayern i prošli su među četiri najbolje ekipe Europe.

Bayern je sinoć na Parku prinčeva slavio 1:0, ali to nije bilo dovoljno. Prvak Francuske je prije sedam dana u Münchenu pobijedio 3:2 i izbacio je Bavarce na račun gola u gostima.

Obje su utakmice bile jako neobične. U prvoj u Münchenu Bavarci su dominirali, uputili su 30 udaraca prema Navasu naspram samo šest pariških, ali su primili tri gola i izgubili. Sinoć je priča bila jako slična. Parižani su napadali, samo je Neymar imao nekoliko zicera i dvije vratnice, ali jedini gol su postigli gosti. No nedostajao im je još jedan i PSG će u polufinalu ići na boljeg iz dvoboja Borussia Dortmund - Manchester City (prvu je utakmicu na Etihadu dobio City 2:1).

Parižane je sinoć predvodio Neymar koji je odigrao fantastično iako je promašio nekoliko velikih prilika. Na njegovu sreću na kraju nije ispao tragičar, a nakon utakmice napravio je potez koji je oduševio nogometni svijet.

Poslije posljednjeg sudačkog zvižduka Neymar je vidio na travnjaku neutješnog Davida Alabu i prišao mu je te ga zagrlio i utješio. Neymar nije zaboravio da je istu stvar napravio Alaba njemu nakon finala Lige prvaka prošlog kolovoza kad je Bayern slavio 1:0.

Alaba je tada prišao Neymaru koji je bio u suzama i s njim je pričao nekoliko minuta kako bi ga pokušao utješiti i pružiti mu podršku.

Neymar je sad uzvratio na isti način.

Pročitajte više