TRANSFERI

Neymarov agent otkrio je za koji bi iznos PSG odmah pustio Neymara

Foto: EPA

NEYMAR je još uvijek želja Florentina Pereza. Tako tvrdi poznati nogometni agent Wagner Ribeiro koji je sudjelovao u transferima Neymara, Kake i Robinha.

Najbolje od Neymara u ovoj sezoni

Ribeiro je godinama brinuo o Neymarovoj karijeri, a on je taj koji ga je uspio prodati u Barcelonu iz koje je otišao u PSG u 222 milijuna eura teškom transferu, najvećem u povijesti nogometa.

"Dobivali smo ponude iz cijelog svijeta. Chelsea nam je poslao ponudu kad smo bili u New Yorku, kad je Neymar 2010. debitirao za Brazil. Proučili smo ponudu, ali nismo ništa odlučili. Prenijeli smo ju Neymarovu ocu da on odluči, a on je odbio", rekao je Ribeiro za ESPN pa dodao:

"Kasnije smo dobili ponude Juventusa i Bayerna, a Real me zvao nekoliko puta, Florentino Perez osobno. Sastali smo se u travnju prošle godine i rekao mi je da sanja o Neymaru. Onaj tko želi Neymara morat će platiti 164 milijuna eura, toliko PSG traži. On je puno bolji od Messija i Ronalda, nikad nisam vidio da je loše odigrao."

Odbijena ponuda Barce

Podsjetimo, Mundo Deportivo je nedavno otkrio što je na kraju prošlog ljetnog prijelaznog roka Barcelona sve ponudila PSG-u za Neymara. Vjerojatno bi sličan scenarij čekao i Real Madrid.

U paketu su bili Ivan Rakitić, zatim mladi (20) branič Jean-Clair Todibo (koji je početkom ove godine poslan na posudbu u Schalke) kao igrači koji će trajno prijeći u Pariz, dok bi Ousmane Dembele bio poslan na posudbu. Osim ove trojice, Barcelona je za Neymara ponudila još i 130 milijuna eura. 

Neymar pokušao sam dogovoriti posao

PSG je odgovorio da pristaje na ponuđene igrače, ali da želi još 150 milijuna eura. Neymar je, želeći omogućiti veliki trade i svoj povratak u Barcelonu, ponudio da će dati 20 milijuna eura razlike između onog što Barca nudi i PSG traži. To bi napravio pod uvjetom da mu Barcelona spomenuti iznos vrati iduće godine kroz uvećanu plaću.

Međutim, to bi bilo preveliko opterećenje za Barcelonu koja ionako na plaće igrača godišnje troši nevjerojatnih 391 milijun eura ili čak 83 posto godišnjeg proračuna pa je posao propao. 

 

Pročitajte više