UFC

Ngannou: Jones raspolaže s više arsenala, ali nisam siguran da je čvršći od Miočića

Foto: Gregory Payan/AP Photo/Guliver

PRVAK UFC-ove teške kategorije Francis Ngannou još uvijek odmara nakon što je osvojio pojas u borbi protiv Stipe Miočića, no uskoro će opet krenuti s jačim treninzima i pripremom za novi meč.

Ne zna tko će mu biti suparnik nakon što se Jon Jones posvađao s organizacijom i njenim prvim čovjekom Danom Whiteom te zatražio ispisnicu. Kasnije se neporaženi prvak poluteške kategorije smirio, potvrdio da se želi okušati u teškoj kategoriji i boriti s Ngannouom, ali i dalje inzistira na honoraru kakav UFC nije spreman izdvojiti.

Sve to komplicira situaciju, posebice nakon što je Kamerunac već odbio lipanjski meč s Derrickom Lewisom budući da mu on stiže prebrzo nakon borbe u kojoj je osvojio titulu prvaka. Jones je opet nedavno govorio o tome da bi volio u kavez s Ngannouom, a prvak sad odgovara:

''U njegovoj poziciji svi bi htjeli biti pošteno plaćeni. UFC raste, Jones je dugo tu i nema ništa pogrešnoga u tome da pokuša izvući više novca. Ne znam kakva je situacija s time, ali to bi bila vrhunska borba i ja bih volio da do nje dođe. Bio bi to epski meč.''

Gostujući u podcastu Hotboxin osvrnuo se na Jonesovu snagu i usporedio ga sa Stipom Miočićem. Američko-hrvatski borac dobio je pritom još jedan kompliment od protivnika koji ga je skinuo s trona.

''Sigurno da Jones raspolaže s više arsenala, ali nisam siguran baš da je čvršći od Miočića'', rekao je Ngannou.

Pročitajte više