Policajci pokušali elektrošokerom obuzdati slavnog ragbijaša. Evo kako je to završilo

Screenshot: X

ENGLESKI ragbijaš Billy Vunipola (31) uhićen je na španjolskom otoku Mallorci nakon što je izazvao incident tijekom izlaska u noćnom klubu. Nakon toga ga je privela policija, koja je morala koristiti silu kako bi ga obuzdala. I to je bilo jedva uspješno.

Naime, Vunipola je visok 188 centimetara i težak preko 125 kilograma pa je za njegovo uhićenje bilo potrebno čak osam policajaca, a morali su koristiti i elektrošokere. Prema riječima vlasnika kafića Tonija Roche, Vunipola je prijetio gostima i osoblju bocama i stolicama. Tvrdi se i da je prijetio policiji, a pojavio se i video na društvenim mrežama.

Nije ni trznuo na šoker

Video je posebno šokantan jer prikazuje trenutke privođenja i trenutke u kojima policija koristi elektrošoker, koji čak dva puta ispaljuje u Vunipolu, a on oba puta na to gotovo pa ni ne reagira, već "razoružava" elektrošoker i nastavlja s divljanjem.

Vunipola se oglasio nakon incidenta. "Potvrđujem da sam bio uključen u ovaj nesporazum. Suprotno onome što pišu mediji, nisam bio nasilan, nije bilo tučnjave ni prijetnji. Priveden sam zbog otpora prema zakonu i nakon ekspresnog suđenja, dobio sam kaznu od 240 eura. Španjolska policija zaključila je svoju istragu i vraćam se u UK", rekao je.

Pročitajte više