Turci: Bruno Petković je zbunjen

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

BRUNO PETKOVIĆ je ljetos bio na izlaznim vratima Maksimira. Jako ga je želio Nenad Bjelica u Trabzonsporu, taj posao je bio blizu realizacije za odštetu od pet milijuna eura, ali se na kraju ipak nije dogodio. Ostao je u Maksimiru i u kolovozu je produžio ugovor na još jednu godinu, do ljeta 2025. godine, uz plaću od oko milijun eura.

Petković je u ugovor ugradio i odštetnu klauzulu od samo 2.5 milijuna eura, ali uz jedan bitan detalj. Naime, ta klauzula može se aktivirati samo tijekom Europskog prvenstva, koje se igra od 14. lipnja do 14. srpnja. Nakon toga Dinamo može postaviti vlastitu cijenu, koja prema Transfermarktu trenutačno iznosi pet milijuna eura.

Turci imaju svoje planove

Danas iz Turske dolaze informacije da bi Petković ipak mogao napustiti Dinamo za vrijeme trajanja Eura. "Bruno Petković je zbunjen", glasi naslov na turskom portalu 61saat, a slično pišu i znatno veći mediji, poput Fanatika i Fotospora. 

Naime, navodi se da su Petkovića, osim Trabzonspora, kontaktirali i klubovi iz Istanbula te da ga svi nagovaraju da k njima dođe baš u tom periodu Europskog prvenstva za diskontnu odštetu. Ne navode se imena klubova iz Istanbula, ali nije teško zaključiti da se radi o nekome iz terceta Galatasaray, Bešiktaš i Fenerbahče.

Teoretski, odigra li Petković jako dobar Euro, neki klub bi ga za "sitniš" mogao dovesti tijekom turnira i Dinamo bi ostao bez svojeg najboljeg igrača. No, pod uvjetom da se Petkoviću uopće ide iz Dinama, puno bolji angažman i za sebe i za Dinamo mogao bi dogovoriti kasnije u prijelaznom roku, koji traje do 31. kolovoza.

Pročitajte više