UFC

Ngannou izgubio živce nakon Miočićeve objave: Prestanite više!

Foto: Guliver Image/Getty Images

STIPE MIOČIĆ porukom na društvenim mrežama najavio je povratak u oktogon.

"Došlo je i to vrijeme. Tko je spreman?" napisao je UFC-ov teškaški prvak i tako najavio da će uskoro braniti naslov. Vjerojatno će mu treći put zaredom suparnik biti Daniel Cormier, legendarni Amerikanac koji želi karijeru završiti kao prvak. Oni su se borili u kolovozu prošle godine i do danas nisu dogovorili revanš.

"Gotov si!" odgovorio je Cormier na Miočićevu objavu. Njih dvojica proteklih mjeseci prepucavali su se putem medija i društvenih mreža jer je Cormier optuživao prvaka da odugovlači s njihovom novom borbom. 

Ngannou poručio Miočiću i Cormieru: Potpišite više taj ugovor

Takva situacija izludila je Francisa Ngannoua, strašnog nokautera koji ima četiri pobjede u nizu u prvim rundama i čeka da Cormier i Miočić odrade svoju borbu. Ngannou se u međuvremenu trebao boriti protiv Jona Jonesa, ali su propali pregovori o prelasku prvaka poluteške kategorije u tešku. Tako je Ngannou ostao bez suparnika i sigurno se neće boriti u sljedećih tri-četiri mjeseca.

"Prošlo je gotovo godinu dana. Prestanite se boriti po društvenim mrežama, potpišite ugovor i nastavimo sa svime", napisao je Ngannou i sebe nazvao neokrunjenim prvakom. 

"Malo je frustrirajuće što se ne mogu boriti duže", rekao je Kamerunac nakon što je nedavno za samo 20 sekundi nokautirao Jairzinha Rozenstruika. Ranije je riješio Curtisa Blaydesa za 45 sekundi, Caina Velasqueza za 26 te Juniora dos Santosa za 71 sekundu. Nakon borbe protiv Rozenstruika još jednom je prozvao Miočića, borca od kojeg je 2018. godine izgubio u borbi za titulu.

"Frustrira me situacija u teškoj kategoriji. Očekivao sam da ću se boriti za titulu, no to se nije dogodilo. Tražili smo da ova borba bude za privremenu titulu, ali to nisu htjeli napraviti. Da budem iskren, ne znam gdje je divizija u ovom trenutku."

Pročitajte više