Miočić vs Ngannou

Ngannou otkrio zašto je izgubio od Miočića u prvoj borbi

Foto: Guliver Image

STIPE MIOČIĆ će 27. ožujka braniti svoj pojas peti put u karijeri. Suparnik mu je brutalni francusko-kamerunsko nokauter Francis Ngannou kojeg je borac hrvatskog podrijetla svladao jednoglasnom odlukom sudaca prije tri godine.

Ngannou je gostovao u podcastu kod Joea Rogana i tamo se prisjetio prve borbe. "Često gledam tu borbu i razmišljam kako je dobro što mi se to dogodilo. Jako puno sam naučio iz tog meča. Bio sam na razini izazivača, ali sam i dalje imao velikih mana. Ušao sam u borbu i znao da ćemo se možda boriti pet rundi, a nikad dotad nisam odradio ni tri runde. Pitao sam se kako to izgleda i kako se trebam pripremiti. Nakon borbe sam shvatio u čemu je stvar. Više vremena sam proveo sa Stipom u kavezu nego u svim borbama u ostatku karijere", rekao je.

Analizirao je uzrok poraza: "Navalio sam odmah, a danas se pitam zašto. Jako brzo sam se potrošio. Kada danas gledam tu borbu, vidim sebe, ali se ne prepoznajem. Gledam druge borbe i čini mi se da vidim dvije različite osobe. Borio sam se smireno i strpljivo u drugim borbama, čekao da protivnik prvi napadne. Protiv Stipe sam se zaletio i to me koštalo", zaključio je Ngannou.

Idući Miočićev protivnik zaslužio je revanš nevjerojatnim nizom. Četiri borbe zaredom pobijedio je nokautom, a za to mu je trebalo ukupno manje od tri minute.

Pročitajte više