Ni Ronaldo, ni Modrić: On je ključni realovac i Zidane je očajan zbog njegove ozljede

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRLJAVI POSLOVI njegova su zadaća kako bi ostali umjetnici mogli igrati lijepo i zabijati. I ulogu obavlja savršeno, tako dobro da ga u Realu nema tko zamijeniti kada je prisilno odsutan.

Zato je fraktura fibule, koju je veznjak Casemiro zaradio na utakmici protiv Espanyola i zbog čega neće igrati iduća dva mjeseca, velika briga za trenera Zidanea.

"Nitko ne igra kao Casemiro." tužno je komentirao Realov trener kada je saznao da je na dulje vrijeme ostao bez ključnog čovjeka, kojeg je i sam kasno prepoznao.

Jer u prvih osam utakmica otkako je preuzeo Real, Zizou je Brazilcu udijelio bijednu 21 minutu. Ali, onda je spoznao koliko mu fali u domaćem porazu od Atletica, kada se poslije posebno bolnog neuspjeha žalio da mu nedostaje fajter koji će se potući protiv čvrstog protivnika.
 
Počeo je idući susret protiv Levantea i od tada je nezamjenjiv, jer oslobađa kreativne veznjake Kroosa i Modrića, ali i daje prijeko potrebnu defenzivnu ravnotežu momčadi koja se najviše uzdaje u Ronalda, Benzemu i Bale, ali oni ne sudjeluju toliko u "obaveznoj igri".
 
Koliko Casemiro znači Realu, najbolje se vidi po učinku u La Ligi; s njim u momčadi Real je pobijedio u svih 14 utakmica, dakle 100 posto, od čega je ona kod Las Palmasa dobivena njegovim golom minutu prije kraja.

Bez Casemira postotak uspješnosti osjetno pada na samo 63. Sedam pobjeda, tri remija (među kojima i onaj prošlog tjedna protiv Villarreala, čime je okončan Realov rekordni pobjednički niz.) i spomenuti poraz od Atletica.
 
U Ligi prvaka, Real s Casemirom bilježi 90 posto uspješnosti: 20 utakmica, 18 pobjeda, remi sa Cityjem i poraz od Wolfsburga, dok je bez njega na tek 66 posto - osam pobjeda, tri remija i jedan poraz.
 
As zato pred Realovo večerašnje (20.45 sati) gostovanje kod Livajinog Las Palmasa podsjeća da Zidane nema prave zamjene za Casemira. Ulogu čistača veznog reda povjerit će Kroosu, kojem to nije prirodna pozicija i na njoj se dokazano muči, te gubi daleko više lopti od Casemira, kao što ih osvaja puno manje od njega.
 
Ali, danas će on glumiti Casemira, dok će umjetnički dojam osim Modriću, biti još zadatak Isca ili Jamesa.
 
 
 
 
 
 

 

Pročitajte više