Nihat: Česi su bolja momčad od Hrvatske

TURSKA je reprezentacija uvijek korak ispred, uvijek malo dalje. Dok iz našeg kampa redovito slušamo prizemljene izjave, a izbornik Bilić igračima dopušta razmišljanje i razgovaranje samo o idućem protivniku, Turci su već u polufinalu.

Prije utakmice protiv Češke turska je javnost, pa i reprezentacija, (mediji malo manje, oni su još jedini koji se usude ratovati s Imperatorom Terimom) najavljivala četvrtfinale. Sad kad su u četvrtfinalu, pričaju samo o Portugalu, koji ih, uvjereni su, čeka kad se plasiraju među najbolje četiri momčadi turnira.

Spasitelj turske momčadi i u Maloj Aziji ovih dana najobožavaniji čovjek nakon Kemala-paše Ataturka je Nihat Kahveci. Veznjak Villarreala proživljava sezonu karijere, a kao šlag na tortu nakon vrhunskih klupskih nastupa došle su dvije lopte u mrežu Petra Čecha kojima je Nihat torpedirao Tursku u četvrtfinale.

"Protiv Hrvatske će nam biti lakše nego protiv Češke. Česi su bolja momčad od Hrvatske", smatra Villarrealov veznjak koji u viziji Fatiha Terima igra na poziciji usamljenog napadača.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više