KOVAČEV BAYERN

Nijemci: Ako Boateng napusti Bayern, Kovač želi iskusnog kapetana Hoffenheima

Foto: Guliver Image/ Getty Images

MATS HUMMELS otišao je u Borussiju Dortmund, a Jerome Boateng nije zadovoljan u Bayernu i želi otići. Istina, teško će pronaći ponudu koja ga zadovoljava, ali njegovim potencijalnim odlaskom Niko Kovač ostao bi na tri nominalna stopera.

To su Lucas Hernandez, Benjamin Pavard i Niklas Sule. Javi Martinez je više puta pokazao da može odigrati na stoperskoj poziciji, ali njemački list TZ pita se hoće li to biti dovoljno za novu dugačku sezonu bavarskoga giganta?

Već su ga pokušali dovesti prošle godine, ali neuspješno

Isti list navodi da je Niko Kovač jako zainteresiran za stopera Hoffenheima. 27-godišnji Kevin Vogt navodno je već godinama na radaru bivšeg hrvatskog izbornika. Bayern je s ovim iskusnim stoperom pregovarao 2018. godine, dogovor je bio blizu, ali se na kraju ipak nije realizirao.

Njemački Sky doznaje da je minhenski klub već kontaktirao Hoffenheim oko braniča koji je bio ključan u planovima Juliana Nagelsmanna, bivšeg trenera tog kluba koji će naredne sezone voditi RB Leipzig. Njemu je služio kao kapetan, a Kovaču bi mogao odigrati sličnu ulogu.

TZ navodi da je Vogt u protekle dvije sezone skupio dovoljno iskustva i u Ligi prvaka da bi upao u bazen igrača koje Bayern respektira. No isti list se pita kako bi se Vogt snašao u ulozi tek trećeg stopera, iza Hernandeza i Sulea, te bi li prihvatio ponudu njemačkog prvaka kojem bi poslužio kao igrač u rotaciji.

Iskustvo igrača u Bundesligi i Ligi prvaka dobro bi došlo Kovaču u rotaciji

Najviše puta u svojih 107 nastupa za Hoffenheim Vogt je odigrao kao stoper, ali je zbog izuzetno kompleksne nogometne filozofije koju njeguje Nagelsmann, naučio prelaziti iz sustava u sustav. Po potrebi znao je odigrati i u veznoj liniji, u povučenijoj ulozi, odnosno u ulozi "šestice". Kao spoj navedenog, iskustva i velikog broja utakmica u nogama, što bundesligaških, što onih u Ligi prvaka, Vogt se nameće kao vrlo kvalitetno rješenje za širinu klupe koju će Kovač zasigurno trebati u periodu sezone u kojem mora odmarati igrače.

Također, njegov dolazak značio bi i zaoštravanje konkurencije u obrani, što je velika stvar kojom treneri efikasno održavaju nogometaše na visokoj razini spremnosti.

Vogtova tržišna vrijednost kreće se oko 12 milijuna eura, a ugovor s Hoffenheimom istječe mu 2022. godine.

Pročitajte više