TRANSFERI

Nijemci: Barcelona želi mladog hrvatskog golgetera

Foto: Profimedia

NJEMAČKI mediji donose potencijalno senzacionalnu vijest. Naime, prema pisanju portala Sport1, španjolski gigant Barcelona želi mladog hrvatskog golgetera. Riječ je o Gabrielu Vidoviću, 18-godišnjem napadaču koji igra za drugu momčad minhenskog Bayerna.

Vijest je prenijela platforma Bavarian Football Works koja navodi kako je Bayern zainteresiran za čak dva igrača Barcelone, Sergina Desta i Pedrija. Isti izvor navodi kako su Bavarci već prišli igračima, što nije najbolje sjelo klubu s Camp Noua. Vidović je inače standardni prvotimac druge Bayernove momčadi te se očekuje da uskoro potpiše profesionalni ugovor.

Za drugu momčad Bavaraca zabio je 12 golova u 20 ovosezonskih susreta, a Transfermarkt ga procjenjuje na dva milijuna eura vrijednosti. Trener prve momčadi Julian Nagelsmann navodno mu već od studenog pokušava dati šansu i u prvoj momčadi, ali hrvatski napadač ima probleme s ozljedama.

Vidović je igrao za nekoliko hrvatskih mladih reprezentacija, a u rujnu je debitirao i za U-21 momčad koju vodi Igor Bišćan. Uz njega, u kontekstu Barcelone spominje se i ime 16-godišnjeg veznjaka Kenana Yildiza.

Pročitajte više