Nijemci najavljuju gadnu osvetu za ´98.

NJEMAČKI izbornik Joachim Loew obećao je navijačima i svim nogometnim zaljubljenicima dobru igru svoje momčadi i pobjedu protiv Hrvatske. Izbornik Elfa kazao je kako nema namjeru mijenjati postavu koja je odigrala dobru utakmicu protiv Poljske, ali je naglasio kako reprezentacija Hrvatske igra potpuno drukčiji nogomet od onog poljskog te kako valja biti na oprezu.

Nijemci također računaju na sporu i staru obranu

"Jako teško ćemo slomiti Hrvatsku, nisu oni Poljaci. Hrvatska je nogometna nacija i spremni su pobijediti svakoga na ovom turniru. Uostalom, nisu li oni, također, favoriti za osvajanje Eura", pitao je Loew sve prisutne novinare kad su ga ovi tražili da usporedi dvije momčadi iz skupine.

Posebne pripreme za Hrvatsku

Već nekoliko dana, čak i prije utakmice s Poljskom, Loew priprema svoju momčad za susret s Hrvatskom u suradnji s Ursom Siegenthalerom, koji je od početaka zadužen analizirati sve vezano uz Hrvatsku. Korneri, slobodni udarci, jedanaesterci, taktika i igra općenito, sve se to pomno analizira od strane njemačkih stručnjaka kako bi se momčad Elfa što bolje pripremila za današnju utakmicu.

"Tražit ćemo osvetu"

"U momčadi je sve jasno, ovo je važna utakmica za nas i prvi pravi test na Euru. Svaki igrač u mojoj momčadi svjestan je važnosti susreta i tražit ćemo osvetu za poraz od 0:3, 1998. godine", kazao je prijetećim tonom njemački izbornik.

"Hrvati vole provocirati"

Fredi Bobič, nekadašnji reprezentativac Njemačke i igrač Rijeke, tvrdi kako dobro pozna Hrvate i upozorava Loewa kako se njegovi igrači moraju čuvati raznih provokacija kojima su hrvatski igrači skloni. Posebno apostrofira na Ballacka, koji je dosta impulzivan samim time što igra u Premiershipu gdje su malo jači startovi dozvoljeni, ali i na Torstena Fringsa, kojemu je prirodno reagirati emotivno na razne provokacije.

Činjenica je kako Lowe ima vrlo jaku momčad koja igra napadački, agresivni nogomet i kako će u utakmicu protiv Bilićeve izabrane vrste napasti svim oružjem:

"Igrat ćemo pametno, ali agresivno. Nećemo si dozvoliti da nam Hrvati postignu pogodak i nadam se da ćemo već danas osigurati četvrtfinale", kazao je za kraj izbornik Elfa.

R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više