Nijemci: Niko Kovač je odbio preuzeti Tottenham nakon Contea

Foto: EPA

NIKO KOVAČ je imao ponudu da preuzme Tottenham nakon što je Antonio Conte dobio otkaz, ali glatko ju je odbio. Točnije, nije to bila ni ponuda jer do pregovora nije ni došlo. Kako piše njemački Alter-Zeitung, Tottenham je poslao ljude u Wolfsburg da ispitaju je li Kovač zainteresiran, a već u toj fazi dočekala ih je odbijenica.

Predsjednik Tottenhama Daniel Levy, inače poznat kao jedan od najtežih pregovarača u svijetu nogometa, poslao je svoje savjetnike u Njemačku, prvo kako bi vidjeli kakvo je stanje s Julianom Nagelsmannom, koji je također nedavno dobio otkaz u Bayernu, a onda i da saznaju kako Kovač razmišlja.

"Kovač ima načela kojih se strogo pridržava i nije pokušao ni razmatrati ponudu. Nije bilo pregovora. Niko Kovač nije čovjek koji raskida potpisane ugovore i tako se ponašao u pregovorima s Tottenhamom", navodi njemački medij. Na klupi Tottenhama će tako ostati Christian Stellini, čovjek koji je postavljen kao prijelazno rješenje dok se ne nađe novi trener.

Lovi Europu

Hrvatski trener koji s Wolfsburgom ima ugovor do ljeta 2025. godine i trenutno svim silama pokušava preko Bundeslige dohvatiti poziciju koja bi njegovom klubu sljedeće godine garantirala europski nogomet jasno je dao do znanja kako u ovom trenutku to nije moguće.

U ovom trenutku se Wolfsburg nalazi na sedmom mjestu s 38 osvojenih bodova, samo dva manje od Eintrachta na šestom mjestu, onom koje sljedeće sezone vodi u Konferencijsku ligu. Peto mjesto već djeluje nešto teže dostižno za Kovača jer se na njemu nalazi RB Leipzig s 45 bodova.

Pročitajte više