Niko definitivno ostaje, najsretniji navijači Hajduka

IAKO prijelazni rok službeno završava 31. kolovoza, ako je suditi prema izjavi Emila Žgura, odvjetnika Nike Kranjčara koji vodi sve poslove oko Nikinog možebitnog  ino-transfera, Hajdukova će "desetka" ostati na Poljudu još najmanje šest mjeseci.

Posljednji interesenti za usluge Nike Kranjčara, koji nakon što si je nametnuo "silenzio stampa" igra u zaista sjajnoj formi, predstavnici francuskoj Rennesa, su u zadnji čas "podebljali" ponudu na više od četiri milijuna eura, ista je jednoglasno odbijena od strane Žgura i dvojice glavnih investitora u milijun i pol eura "težak" transfer Kranjčara iz Dinama u Hajduk, Igora Štimca i Franje Pašalića.

Epilog je to "sapunice" o transferu Nike Kranjčara u inozemstvo, barem što se tiče prijelaznog roka koji ističe 31. kolovoza. Još u vrijeme kad je Niko oduševljavao maksimirske tribine potezima koji su "lomili kičmu" braničima suparnika Modrih, mediji su bombastično najavljivali skori odlazak Kranjčara juniora u cijeli niz klubova. Detaljna analiza medijskih napisa donosi cifru od čak 36 klubova koji su se u posljednjih par godina interesirali za Nikine usluge, bilo je tu impozantnih imena poput madridskog Reala i talijanskog Intera, ali i klubova sa začelja prvenstvenih ljestvica liga petice.

Iako ništa nije gotovo dok ne isteknu posljednje minute prijelaznog roka, pa nas shodno tome ne bi čudio ni, primjerice, da Zdravko Mamić udijeli oprost "razmetnom sinu" i ponudi mu basnoslovnu sumu za povratak u Maksimir, čini se da će Kranjčar (najmanje) sljedećih šest mjeseci provesti na Poljudu, na kojem su ga navijači Hajduka prihvatili kao uvjerljivo najveću zvijezdu Splićana u posljednjih desetak godina.

Štimac i Pašalić su, naime, zaključili da će za Kranjčara, nakon što prođe još pola godine, dobiti puno izdašniju ponude od one francuskog Rennesa, pa stoga ne čudi njihovo nećkanje. No, pustimo njih, jer ni Štimcu ni Pašaliću neće usfaliti za kruh i mlijeko, ali bez obzira na razloge, posve je jasno da je Nikin ostanak u Hrvatskoj pozitivna stvar za hrvatski nogomet, koji uz časni izuzetak reprezentacije, a zahvaljujući glavešinama iz HNS-a, ionako već dugo vremena "diše na škrge".

Svi istinski ljubitelji nogometa vole vidjeti prave majstore na djelu, a budući da se Niko u zadnje vrijeme, kako je to lijepo opisao Zoran Vulić, "igra nogometa", Kranjčar junior sigurno će biti pravi mamac gledateljima Hajdukovih utakmica.

Koliko su navijači "Bilih" oduševljeni, ne treba posebno opisivati. Hajduk s Kranjčarom ima "glavu i rep", upisao je pet prvenstvenih pobjeda u pet utakmica, a osim što asistira, drži loptu i oduševljava navijače tunelima, driblinzima i lucidnim proigravanjima, Niko radi i ono najvažnije u nogometu - postiže golove.

"Drago mi je da Niko ostaje, igra u vrhunskoj formi, trudi se maksimalno, ne glumi, s njim smo puno jači", "Fala ti Gospe sinjska", "Bog ga blagoslovio!!" - samo su neki komentara na internet forumu Torcide, koji najbolje opisuju zadovoljstvo splitskih navijača.

Kranjčarov će ostanak, uz dolazak Carevića, Vučka i Živkovića na Poljud, biti najbolje jamstvo da ćemo nakon dvije čudne sezone, u kojima su i Dinamo i Hajduk dotakli samo dno, napokon gledati ravnopravnu borbu za naslov hrvatskog prvaka, sve do posljednjeg kola.

Neven Barković

Pročitajte više