Niko: Do ljeta definitivno ostajem u Hajduku

S NIKOM KRANJČAROM popričali smo u zagrebačkom hotelu Sheraton, gdje će provesti noć uoči puta za Hong Kong. Carlsberg Cup bio je posljednje o čemu smo zapravo željeli razgovarati, ali je bio sasvim dobar povod.

Htjeli smo ga pitati što je istina, a što laž od onoga što o njemu svakodnevno možemo pročitati u novinama. No, Niko možda niti ne stigne sve to pročitati..

"Kad biste me pitali što je od svega toga istina, rekao bih isto što govorim cijelo vrijeme. Definitivno ostajem u Hajduku do ljeta, tada ću sam odlučiti gdje ću otići. To je moja stvar i bilo bi u redu prema klubovima s kojima pregovaram da to ostane tajnom. Ipak, novinari će sasvim sigurno među prvima znati kada sam potpisao i za koga." - za Index je kazao Niko Kranjčar.

Do ljeta, Kranjčar će s Hajdukom pokušati izvući iz sezone koliko se može. Primaran je Kup, a s pojačanjima, tvrdi Kranjčar, osvajanje ne bi trebalo biti upitno.

"Doveli smo neka pojačanja, nadam se da ćemo s uigrati na vrijeme. Nadam se i da će sve to skupa izgledati kao jedan kolektiv koji će na proljeće pružati dobre utakmice. Rezić je fizički i u disciplini vrlo dominantan, Erceg i Cimerotič igrači su prve klase, na njih ne treba previše trošiti riječi." - kazao nam je Niko o stanju u redovima svoje momčadi.

Dinamo je nedostižan što se stanja na ljestvici tiče, prvenstvo je već osvojeno, ili bivši Dinamovac vjeruje u čuda?

"Dinamo je u velikoj prednosti i bilo bi čudo da ne osvoji prvenstvo. Moguće je da se dogodi i da Rijeka krene, a da Dinamo malo padne, no mislim da je Dinamo u ovom trenutku ispred svih."

S obzirom na povod našeg razgovora, upitali smo Niku o atmosferi uoči reprezentativnog izleta.

"O protivnicima u Hong Kongu ne mogu puno reći jer ne znamo tko igra. Vjerojatno i oni dolaze s drugim postavama bez Europljana. No, Koreja je na SP-u 2002. bila četvrta, bit će jak protivnik. Danska ima rejting bez obzira na to u kojem sastavu dolazi, a o Hong Kongu, domaćinu, zaista ništa ne znam. Mislim da nećemo imati problema s uigravanjem, s reprezentacijom za to obično i imaš malo vremema." - tvrdi Niko. 

"Carlsberg Cup donijet će nam više dobrog nego lošeg. Drago mi je što će igrači iz Hrvatske lige konačno dobiti svoju priliku. Dvije utakmice u Hong Kongu pokazat će koliko je jaka hrvatska liga." - zaključio je Kranjčar.

D.R.
Foto: D.P.

Pročitajte više