Niko Kranjčar: Katalinić bi trebao argumentirati svoje stavove

MLADI kapetan Dinama odgovorio je na kritike trenera Hajduka Ivana Katalinića, ustvrdivši kako u utakmici Superkupa nije vidio nijedan protunapad Splićana, unatoč Katalinićevim tvrdnjama da se upravo preko Kranjčara najlakše ide u protunapad, jer mu je "najlakše oduzeti loptu".

Dinamov playmaker je u intervjuu za izjavio kako Katalinićeve tvrdnje da mu je "najlakše oduzeti loptu" jednostavno ne stoje.

"A ako me tako lako čuvati, zašto mi onda nisu često uzimali loptu? Hm, čudi me da je čovjek moju igru vidio drukčije od 20.000 ljudi na tribinama, drukčije od svih izvjestitelja." – izjavio je Niko.

"No, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali Katalinić je ugledan trener koji bi svoje stavove morao argumentirati. Istina je da sam možda izgubio najviše lopti, ali samo zato jer sam i najviše pokušavao, želio sam stvoriti tzv. igrača više, išao sam u duele jedan na jedan. Logično je da nisam uvijek prošao, ali smatram da je bilo kudikamo više dobrih akcija nego izgubljenih lopti." – kazao je Kranjčar, pa dodao kako smatra da je protiv Hajduka igrao dobro.

"Jasno, i meni je lakše igrati kad su mi i suigrači raspoloženi, međutim, svjestan sam da se od mene najviše očekuje i pokušat ću opravdati ta očekivanja. Kapetan sam, unatoč godinama jedan sam od iskusnijih po stažu u Dinamu i morao bih biti vođa." – kazao je Niko.

Na novinarsko pitanje koliko još može napredovati u trkačkom elementu igre, Kranjčar je odgovorio da je dobro obavio trkački dio posla u napadu. No, odmah je priznao da mu je nedostajalo trke u defanzivi.

"Slažem se da manje trčim kad se radi o defenzivi. Ali, naša liga jednostavno dopušta takvu, komotniju obrambenu igru nogometašima kao što sam ja. Nerijetko se, naime, dogodi da suparnički igrači mene čuvaju čak i kad njihova momčad ima loptu. I to je možda moj najveći nedostatak, to što znam da jednostavno nisam prisiljen dati tih dodatnih 20-30 posto trkačkoga dijela, a koje bih zapravo morao dati." – izjavio je Dinamov kapetan.

Pročitajte više