Ivan Katalinić: Izbornik Hrvatske ili "Dalmacije"?

POSLJEDNJIH dana glavna tema u hrvatskim nogometnim krugovima je nagađanje imena novog izbornika. Najnovije ime koje se spominje kao novi izbornik je aktualni trener Hajduka, Ivan Katalinić.

Kako pišu Sportske Novosti, Ivan "Grozni" u Hajduku nije zadovoljan s igračkim kadrom koji mu je osigurala klupska uprava, a i poznato je da je uvijek pretendirao na mjesto izbornika. Prije dvije godine kada je bio trener Zagreba Katalinić je više brinuo o tome da li će postati izbornik nego o svojoj tadašnjoj momčadi.

Ipak, za Slobodnu Dalmaciju Katalinić je ponudio drugu priču. Izjavio je da će se kandidirati za izbornika "Dalmacije", pri tome mislivši na svoju sadašnju momčad, Hajduk, te je dodao kako smatra da se Hrvatska neće plasirati na Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Katalinić bio je pomoćnik dvojici izbornika, Ćiri Blaževiću i Mirku Joziću, a na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji napravio je eksces kada je otvoreno putem medija napao tadašnjeg izbornika Jozića kritiziravši ga za loše postavljenu taktiku.

Na kraju, ostaje pitanje, da li Hrvatska treba izbornika koji je 2002. godine okrenuo leđa tadašnjem izborniku i koji ne vjeruje da se reprezentacija može plasirati na Svjetsko prvenstvo 2006. Mislimo da ne i da je za njega bolji izbor "reprezentacija Dalmacije".

V.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara