Niko Kranjčar odbio novi ugovor, ne pristaje na smanjenje

NIKO KRANJČAR odbio je ugovor koji mu je, s novim uvjetima, ponudio trener i sportski direktor Ilija Lončarević. Kranjčar tvrdi kako to nije učinio zbog novca nego zato što se smanjenjem ugovora krivnja za loš rezultat prebacuje samo na igrače.

“Razgovarali smo o jeseni, o novome ugovoru... Nisam vidio taj ugovor, ali prema onome što mi je Lončarević rekao, o tom ugovoru mislim sve najgore! Ali, ne zbog novca, ne zato jer su mi zavukli ruku u džep, nego zbog određenih načela. Tim revidiranjem ugovora, naime, sva se krivica za lošu jesen svaljuje isključivo na igrače. A to nije točno! Svatko treba na sebe preuzeti dio krivnje. Konkretno, rekao sam da možemo razgovarati o smanjenju ugovora, nema problema. Ali, ako ćemo mi igrači raditi ustupke, onda i oni moraju biti pripravni na neke ustupke.” - izjavio je Kranjčar, prenosi Večernji list.

Kranjčar je dodao kako mu je Lončarević rekao da će se ponovo sastati početkom idućeg tjedna, te da će tada definirati klupske stavove. “Barem smo lijepo popričali” - izjavio je Dinamov donedavni kapetan.

Početkom 2003. godine Niko Kranjčar potpisao je s Dinamom petogodišnji ugovor u vrijednosti od 500.000 eura. Nakon sastanka s Lončarevićem izjavio je kako zasad ne pristaje na smanjenje ugovora, no dodao je kako će se dogovoriti s Plavima ako u klubu pronađu “pravu inačicu ugovora koji će ga zadovoljiti”.

Na pitanje novinara Večernjeg lista što će se dogoditi ako ne dođe do dogovora između njega i Dinama, mladi nogometaš odgovorio je: “Ništa. Imam važeći ugovor, koji nitko bez moga pristanka ne može raskinuti, niti revidirati”.

Ne dogovori li Niko s Dinamom, mladi nogometaš  i dalje bi dobivao 100.000 eura po sezoni, bez obzira igrao ili ne. No, pretpostavljamo da je i njemu u interesu što više igrati, te da će se uspjeti dogovoriti.

Niko je za kraj rekao kako bi volio ostati u Dinamu, te da nema nikakvih inozemnih ponuda.

Pročitajte više