košarka

Nikola Jokić će igrati za Srbiju na Eurobasketu u rujnu

Foto: Epa

SJAJNE vijesti za košarkašku reprezentaciju Srbije. KSS, odnosno njen predsjednik Dragan Tarlać potvrdio je i službeno da se Nikola Jokić vraća u reprezentaciju Srbije i da će igrati na Eurobasketu u rujnu te da će se staviti na raspolaganje reprezentaciji čim mu to dopuste pravila NBA lige.

Da se ovakva informacija mogla očekivati, moglo se naslutiti već jučer, kada je najprije Jokićev agent Miško Ražnatović objavio fotografiju dvostrukog MVP-a NBA lige u dresu reprezentacije, da bi isto to napravila i njegova supruga Natalija nešto kasnije.

''U skladu s tim ograničenjima, učešće u reprezentativnim akcijama vezanim za Europsko prvenstvo, odnosno kvalifikacijski prozor u kolovozu je potvrdio Nikola Jokić, koji će od prvog dana kad to NBA pravila budu dozvoljavala biti s nacionalnim timom. S druge strane, zdravstvena situacija Bogdana Bogdanovića je takva da zahtijeva strpljenje. U ovom trenutku, najvažnije je da se on oporavi i vrati na teren u punom sjaju, a kad će to biti nije izvjesno jer procjene na današnji dan mogu biti samo okvirne'', rekao je Tarlać.

Podsjetimo, Jokić se nije pojavio na nekoliko posljednjih reprezentativnih akcija Srbije, što je izazvalo bijes u Srbiji, pa su mnogi tražili da ga se više nikad ni ne poziva u reprezentaciju. Sad je očito promijenio mišljenje. 

Prve obaveze reprezentacije Srbije biće u lipnju i srpnju. Prvo će u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo naš tim 30. lipnja igrati protiv Latvije u Rigi, a onda će 3. srpnja u Nišu srpska reprezentacija igrati s Belgijom.

U kolovozu će se stvoriti nova kvalifikacijska grupa za SP u kojoj će se Belgiji, Latviji i Srbiji pridružiti ekipe Velike Britanije, Grčke i Turske. Nakon toga, na programu je Europsko prvenstvo od 1. do 18. rujna 2022.

Pročitajte više