WALES - HRVATSKA 1:1

Nikola Vlašić: Osjetilo se na terenu da nas ne ide, a remi je realan

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

HRVATSKA ne može bez drame. Momčad Zlatka Dalića nije pobijedila u Cardiffu i za plasman na Euro borit će se u zadnjem kolu skupine protiv Slovačke na Rujevici (16.11). 

Hrvatskoj je trebala pobjeda protiv Walesa, imala je vodstvo 1:0 nakon pogotka Nikole Vlašića, ali izjednačio je Gareth Bale za konačnih 1:1. Hrvatska je i dalje prva u skupini, bod daleko od Eura.

Uživo prve reakcije iz Cardiffa mogli ste pratiti na Index Sportu.

Nikola Vlašić, napadač Hrvatske i strijelac pogotka:

"Mislim da su oni dobro stajali u obrani, znali su točno što mi radimo, očito su analizirali našu utakmicu sa Slovačkom. Nakon gola smo se povukli jer nam je bilo bitno pobijediti, ali oni su igrali dobro. Mislim da je na kraju 1:1 realan rezultat. I na terenu se osjetilo da nas ne ide, nismo stvarali šanse kao u ranijim utakmicama. Oni se nisu došli nadigravati s nama jer znaju da smo bolji, stali su usko u obranu, ovo je za njih veliki bod."

Josip Brekalo, napadač Hrvatske:

"Znali smo da je ovo Walesu posljednje šansa da ostane u igri za Euro, zabili smo rani pogodak za koji se pokazalo da nije išao na našu ruku jer smo se povukli. Kod njihovog gola bio je faul na Mateu, ali sad mislim da je najbitnije da smo neporaženi i prvi u grupi. Dogovor za drugo poluvrijeme je bio da pokušamo malo više s loptama u dubinu jer su oni stajali dosta visoko, ali nije bilo dovoljno prostora za to.

Borili smo se do zadnje minute, mogli smo privesti utakmicu u našu korist ali najbitnije je da smo neporaženi i da smo prvi u grupi.Možemo biti zadovoljni po meni."

Daniel James, napadač Walesa:

"Znali smo da će biti teško, ali brzo smo se vratili u utakmicu. Krenuli smo dobro iako smo primili gol. Povratničkim zgoditkom pokazali smo karakter. Bilo je oštrih prekršaja, ali takvi se događaju na ovim utakmicama. Pokazali smo koliko smo velika ekipa povratkom u utakmicu. Što se moje ozljede tiče, dobio sam udarac u glavu, ali ništa ozbiljno."

Ryan Giggs, izbornik Walesa:

"Jako sam zadovoljan. Mislim da nam je koncentracija bila na vrhunskoj razini. Radna etika bila je sjajna, momčadski duh i zajedništvo protiv jakog protivnika. Moramo pobijediti obje utakmice i osloniti se na rezultate ostalih za plasman, ali unutra smo. Želio sam da budemo u kombinaciji za plasman nakon listopadskih utakmica. Pokazali smo kvalitetu i koncentraciju u važnim utakmicama.

Hrvatska ima pametne igrače, jako su dobri u zaustavljanju protivničkog ritma i kontranapadima. Trebali smo se bolje ponašati u određenim situacijama. Bila je to izrazito fizički zahtjevna utakmica, ali mi smo je dobro odradili."

 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više