Nikoličius: Radimo na transferu Vuškovića, to nije tajna

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

SPORTSKI direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius na početku priprema splitskog kluba govorio je o transferu najvećeg talenta Luke Vuškovića (16). "Radimo na transferu, to nije tajna. Imamo nekoliko ozbiljnih razgovora s klubovima koji ga žele dovesti. To je otvoreno i vidjet ćemo kako će završiti. Uvijek postoji mogućnost da ostane na posudbi, posebno jer se radi o mladom igraču, ali treba vidjeti s klubom kako vide njegov razvoj", objasnio je Nikoličius.

Vušković je u nedavno završenoj sezoni sa svega 16 godina upao u momčad trenera Ivana Leke. Skupio je osam prvenstvenih nastupa i tri u Kupu, a bio je i dio juniorske momčadi Hajduka, koja je u finalu Lige prvaka mladih izgubila od AZ Alkmaara (0:5). Ugovor mu vrijedi do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na šest milijuna eura.

Francuzi: Jakobušić je s PSG-om postigao usmeni sporazum o transferu Vuškovića

Podsjetimo, francuski mediji objavili su da su Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić i predstavnici PSG-a postigli "usmeni sporazum" o Vuškovićevu transferu. Francuzi su objavili da je dogovorena i visina odštete koju će PSG dati, kao i dinamika plaćanja Hajduku te ostali detalji kao što su bonusi i postoci od eventualne prodaje.

No preostalo je još uvjeriti mladog supertalenta da treba prijeći u PSG. "Vuškovića su gotovo uvjerili da mu je to pravi potez, ali je i dalje zabrinut oko toga koliku minutažu će dobiti s obzirom na njegove godine i konkurenciju. Osim toga, traži garancije i plan razvoja u PSG-u", pišu Francuzi i dodaju da se pregovori nastavljaju.

Vušković će postati najskuplji igrač Hajduka?

Početkom prošlog mjeseca doznali smo da je PSG poslao Hajduku ponudu od 10.5 milijuna eura za Vuškovića. Splićani su je prihvatili te odvjetnički timovi rade na papirologiji kako bi transfer mogao biti realiziran u ljetnom prijelaznom roku. Hajduku bi trebali pripasti i postotak od sljedeće prodaje, oko 20 posto, te određeni bonusi.

Za talentiranog Hajdukova stopera zainteresirani su još neki klubovi, ali su Francuzi prvi koji su službeno kontaktirali Hajduk. Na transferu 16-godišnjaka u PSG radi osobno Hajdukov predsjednik Jakobušić, koji je prihvatio ponudu PSG-a. Posao bi uskoro trebao biti realiziran.

Najveći Hajdukov transfer dosad je onaj Nikole Vlašića, kojeg je Everton u ljeto 2017. kupio za 10.8 milijuna eura. No Vlašić nije realizirao nijedan bonus, dok bi Vušković to možda mogao ostvariti. PSG bi ga platio oko 10.5 milijuna eura i, realizira li samo jedan bonus, postao bi najskuplji Hajdukov igrač u povijesti.

Pročitajte više