Dobud: Ulogu favorita treba pokazati u bazenu, Hrvatska nikada nije pobijedila Italiju na SP-u

HRVATSKI reprezentativci sinoć su odradili zadnji trening prije polufinalne utakmice utakmice sa Italijom. Prvi centar vaterpolske reprezentacije Nikša Dobud najavio je dvoboj protiv Italije.

"Talijani igraju brzo, agresivno, s puno plivanja i kretanja. Nama to ne odgovara. Mi moramo nametnuti svoju igru, 6 na 6, s pozicijskim napadima i takvom obranom. U tom slučaju smo puno jači od Talijana. Što se tiče Tempestija, da, on im je najjača karika. Ne smijemo dozvoliti da uđe u seriju. Međutim, naši pucači su se iskazali protiv Crne Gore", izjavio je Dobud za Dubrovački vjesnik.

Iako je Hrvatska uvjerljivo slavila u prošlogodišnjem finalu EP-a u Zagrebu, Talijani su pokazali da nisu bezopasni kako se to čini. Pobijedili su nas u Svjetskoj ligi prije mjesec dana, a zanimljiv je podatak kako Hrvatska nikada nije pobijedila Italiju na Svjetskim prvenstvima. Upravo je Hrvatska pod Rudićevim vodstvom izgubila od Italije, 1994. godine u Rimu, kada su Talijani zasjeli na svjetski tron. Usprkos tim podacima Hrvatska je favorit.

"Da, iako to treba pokazat u bazenu. Nema smisla sad uoči tako važne utakmice raspravljati o tome. Ponavljam, vjerujem kako smo mi bolji i kako ćemo ući u finale gdje nam je i mjesto", zaključio je Dobud

Pročitajte više