"Niski udarci Vlatka Markovića"

RIJEČI koje je Vlatko Marković dan uoči polaska za Cardiff kazao za Index podignule su veliku prašinu na Apeninima. Iako su Talijani na Otoku već započeli sa slavljem, a imenovali su i predsjednika organizacijskog odbora EURA 2012. (Luca Pancarelli, donedavni komesar talijanskog saveza), "niski udarci" Vlatka Markovića poprilično su ih uznemirili. 

"Da Talijani imaju obraza povukli bi svoju kandidaturu", samo je jedna u moru izjava koje je presidente našem novinaru kazao prije polijetanja za Wales. List Corriere della Sera poziva se na tu Markovićevu rečenicu, ali citira i ostale njegove izjave, u kojima on tvrdi kako se Italija obzirom na skandal ne bi trebala nadati pobjedi, jednako kao i Poljska.

"Italija će vas iznenaditi organizacijom Eura 2012."  - drži spomenuti list, prenoseći ujedno i tonove talijanskog izaslanstva u Cardiffu, gdje sutra Izvršni odbor Uefe odlučuje tko će za pet godina organizirati Europsko nogometno prvenstvo.

Tu, međutim, nije kraj talijanskog optimizma. U tekstu se, naime, navodi kako bi predstavnici sedam zemalja u UEFA-inom odboru trebali bi glasovati za Italiju ( Engleska, Španjolska, Portugal, Rusija, Rumunjska, Cipar i Malta) što bi našim susjedima bilo dovoljno za pobjedu već u prvom krugu. No, dogodi li se kojim slučajem da rezultat bude izjednačen, predsjednik UEFA-e Michel Platini dignut će ruku naravno za Italiju, zaključuje Corriere.

D.R.
Foto: D.P.

Pročitajte više