Fred VanVleet

Nitko ga nije htio draftirati prije šest godina. Danas je All-Star igrač

Foto: EPA

FREDA VANVLEETA, košarkaša Toronto Raptorsa, draftirao je u svoju All-Star momčad sinoć LeBron James. Ovo je prvi draft u NBA ligi na kojem je VanVleet izabran jer se 2016. godine prijavio na draft, ali ga nijedna momčad nije vidjela kao igrača na kojeg bi vrijedilo potrošiti pick.

VanVleet je postao osmi igrač u povijesti Toronto Raptorsa koji je izabran u All-Star te peti nedraftirani igrač u povijesti kojem je to uspjelo. Posljednji nedraftirani igrač koji je uspio ući u All-Star je nekadašnji centar Detroit Pistonsa Ben Wallace, 2006. godine.

Vođa Raptorsa

Kao i svaki nedraftirani igrač, VanVleet je prošao težak put do statusa NBA zvijezde. Proveo je četiri godine na sveučilištu, što je prava rijetkost za NBA igrače, a onda preko Razvojne lige stigao do prilike u dresu Raptorsa, s kojima je postao NBA prvak. Tad je briljirao u ulozi šestog čovjeka, dok je danas situacija drugačija. 

VanVleet je, može se slobodno reći, najbolji igrač Toronto Raptorsa ove sezone. Drugi je najbolji strijelac momčadi s 21.6 poena u prosjeku. Ispred njega je jedino Pascal Siakam, koji u prosjeku zabija 21.8 poena. VanVleet također igra najviše minuta po susretu od svih Raptorsa. Najbolji je asistent (7.1 po utakmici), a s četiri zabijene trice po utakmici najbolji je dalekometni šuter u momčadi.

Pročitajte više