SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Njemačka izgubila od Španjolske, za prolaz joj igra još samo teorija

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA je u prvoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva u rukometu svladala Njemačku s 32:28. 

Španjolci su dominirali prvim poluvremenom, da bi Nijemci odličnim otvaranjem nastavka stigli do prednosti od 25:22, no tada su stali. Španjolska je serijom 6:0 napravila preokret i time stigla do važnih bodova. Angel Fernandez postigao je šest golova za Španjolsku, dok je Timo Kastening postigao sedam pogodaka za Njemačku.

Njemačka se nalazi u gotovo bezizlaznoj situaciji. Dvije utakmice prije kraja ima samo dva boda, a za drugoplasiranom Španjolskom zaostaje tri boda. Trebala bi pobijediti obje utakmice do kraja i nadati se da će Španjolska izgubiti od Urugvaja i Mađarske. 

Igra im i varijanta u kojoj pobjeđuju obje utakmice do kraja, a Mađarska gubi od Španjolske i Poljske. U tom scenariju zatvorio bi se krug između Njemačke, Poljske i Mađarske i odlučivao bi najbolji omjer ili gol razlika unutar tih ekipa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više