NOGOMET

Njemačka predstavila dresove za SP. Na njima je i nadimak kojeg se odrekla

Foto: Profimedia

NJEMAČKA reprezentacija predstavila je dresove u kojima će nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Na objavljenim fotografijama vidi se prvi dres prepoznatljive bijele, crne i zlatne boje, a drugi je crveno-crn. Oba s unutarnje strane na području vrata imaju napisano Die Mannschaft, što je bio nadimak reprezentacije kojeg se Njemačka odrekla.

Podsjetimo, Njemački nogometni savez odlučio je da njemačka reprezentacija neće više igrati pod dugogodišnjim nadimkom Die Mannschaft. Takva je odluka donesena kako bi se poradilo na ravnopravnosti svih njemačkih nogometnih reprezentacija, bez da se prednost daje muškim selekcijama. Također, ankete koje su provedene među navijačima pokazale su da se taj nadimak smatra arogantnim i da iskazuje nepoštovanje prema protivnicima.

"Nastupi i uspjesi naše reprezentacije ionako su važniji od nadimaka", rekao je tom prilikom predsjednik Saveza Bernd Neuendorf.

Ipak, kako se vidi na fotografijama proizvođača opreme za njemačku reprezentaciju, taj nadimak nalazi se i na novim dresovima u kojima će igrači istrčati u utakmicama SP-a. Dresove pogledajte ovdje.

 

Pročitajte više