Njemački izbornik: Brutalno razočaranje. Imali smo posjed lopte, imali smo šanse...

Foto: EPA

NJEMAČKA je šokantno izgubila u svojoj prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu. Iako je na poluvremenu protiv Japana imala prednost 1:0, u drugom poluvremenu ju je prosula i izgubila 2:1. Njemački izbornik Hans-Dieter Flick bio je vrlo razočaran nakon susreta.

Flick: Brutalno razočaranje

"Brutalno razočaranje. Imali smo 78% posjeda lopte u prvom poluvremenu, u drugom poluvremenu smo imali puno prilika koje nismo iskoristili. Japan nas je jasno pobijedio na račun učinkovitosti. Napravili smo individualne pogreške kakve ne smijemo raditi. Znali smo da je Japan brz u tranziciji i tako nas je i dobio", rekao je Flick pa je uputio kritiku svom braniču Suleu jer zbog njega Asano nije bio u zaleđu kod drugog gola Japana:

"Niklas tu mora posvetiti više pozornosti. Zbog njega nije bilo zaleđe, povukao se dva ili tri koraka previše. To su te individualne pogreške koje smo danas napravili i zbog kojih smo na kraju platili."

Njemačka se sada mora vaditi protiv Španjolske i Kostarike, a Flick je poručio: "Moramo gledati prema naprijed i to ćemo i napraviti. Još uvijek je šest bodova u igri. Želimo ih osvojiti, na tome ćemo raditi."

 

 

Pročitajte više