Njemački mediji o utakmici protiv Austrije: Lupanje lopte umjesto ideja u igri

NIJEMCI nisu oduševljeni nastupom svoje reprezentacije. Barem ako je suditi po novinama. Iako je svima odahnulo što se nacionalna momčad kvalificirala za drugu fazu natjecanja, gotovo svi novinski članci kritiziraju slab nastup. Ipak, Nijemci kao Nijemci, i dalje vide reprezentaciju kao jednog od favorita za osvajanjem naslova.

"Protiv Portugala će trebati mnogo više"

"Njemačka reprezentacija ušla je u četvrtfinale Eura. Nastup Löwove momčadi pri pobjedi od 1:0 protiv Austrije bio je ipak sve, samo ne uvjerljiv. Nakon dobre početne faze nije se ništa događalo, tek je pogodak kapetana Ballacka dao razloga za slavlje. Protiv Portugala u četvrtak morat će se odigrati puno uvjerljivije", komentira Kicker.

Ballack je donio prevagu

"Cijelo jedno poluvrijeme morala se Njemačka žestoko boriti protiv Austrije, a tada je nastupio Michael Ballack. S tim pogotkom ekipa Njemačke je preuzela kontrolu nad utakmicom, i to bez trenera Joachima Löwa, kojeg je sudac Manuel Mejuto Gonzalez isključio zajedno s austrijskim trenerom Josefom Hickersbergerom", piše nacionalni ARD.

"Spriječena je blamaža"

Manni Breuckmann, sportski komentator ARD-a, malo je oštriji prema Nijemcima. "Blamaža je spriječena, došlo je do velikog olakšanja kod igrača, trenera i dužnosnika – samo smo nakratko gledali u bezdan, no sada reprezentacija može gledati u budućnost. Ali ne i opuštenije, jer nakon zadnje dvije utakmice jasno je da Löwovi dečki imaju puno posla", piše on.

"Nedostaje nam igra"

"Nedostajalo je preciznosti u igri prema naprijed, brze, direktne kombinacije bile su tražena roba, kao i iznenađujuće ideje, a pogodak nije bio izrađen, iako moramo pohvaliti prekrasni slobodnjak kapetana Michaela Ballacka. Obrana je tu i tamo izgledala nesigurno, a možemo biti zahvalni što Lehman nije pokazao slabosti. I to sve protiv mlade austrijske momčadi koja je doduše pokazala puno elana, ali koja u gradnji igre i završetku nije bila bolja od slabog prosjeka", kritizira Breuckmann dalje.

"Lakše dišemo nakon što se u Beču nije dogodila Cordoba"

RTL piše o "lakšem disanju nogometne Njemačke". "Nesreća iz Cordobe nije se ponovila. Jednim slobodnim udarcem kapetan Michael Ballack uništio je 'čudo iz Beča' i odveo njemačku reprezentaciju u četvrtfinale", stoji u tekstu, koji navodi i izjavu njemačke kancelarke Angele Merkel. Ona je nakon utakmice rekla kako to momčadi "daje snagu i hrabrost prije utakmice protiv Portugala".

"Borba umjesto uživanja u igri, bezidejne udaranje lopte umjesto originalnih kombinacija, njemačka reprezentacija je nervoznom pobjedom protiv Austrije pala na razinu koja je odavno trebala biti prevladana. Četvrtfinale protiv Portugala donijet će strah", kritiziraju u Deutsche Welle.

"Nakon završnog zvižduka na stadionu Ernst-Happel, olakšanje se najbolje vidjelo na treneru Joachimu Löwu. S pobjedom od 1:0 njemačka je reprezentacija odnijela pobjedu u zadnjoj utakmici grupe. Nije to bila suverena pobjeda protiv autsajdera, ali svakako je važna. Nakon Švicarske, s Austrijom je iz natjecanja ispao drugi domaćin, a Njemačka u četvrtak u Baselu ide na Portugal", piše Die Welt.

J.D.
Foto: AFP

Pročitajte više