NBA LIGA

Noć preokreta i prekida velikih nizova u NBA ligi

Foto: Reuters

U SINOĆNJIH devet NBA utakmica vidjeli smo dva velika preokreta i dva prekida velikih nizova.

Više nema neporaženih momčadi na domaćem parketu. Nakon 14 uzastopnih pobjeda kod kuće Philadelphia 76ersi izgubili su od Miami Heata 108:104. Utakmica je prošla u vrlo bučnoj atmosferi zbog povratka Jimmyja Butlera, kojem navijači Sixersa zamjeraju što je kao slobodan igrač ovog ljeta odnio svoje talente u Miami, iako je za njihov klub odigrao samo 55 utakmica.

Svaki njegov dodir s loptom popraćen je negodovanjem s tribina, ali najosebujniji košarkaš lige na kraju je slavio, unatoč skromnijem učinku od 14 koševa, sedam skokova i pet asistencija. Kendrick Nunn s 26 i Bam Adebayo s 23 koša predvodili su Miami, koji je preuzeo kontrolu nad utakmicom serijom 27:7 za kraj poluvremena, a zatim u završnici odolio pokušajima domaćeg preokreta. Kod Philadelphije je prednjačio Joel Embiid s 22 koša i 19 skokova.

New Orleans Pelicansi još iščekuju debi prvoizabranog rookieja Ziona Williamsona, koji se još ne nazire, a u sinoćnju utakmicu u Minneapolisu ušli su s 13 poraza u nizu. No iskoristili su izostanak Karl-Anthonyja Townsa i slavili 107:99 na krilima odličnog Brandona Ingrama, koji je zabio 34 koša.

Oklahoma City u trećoj četvrtini imao je 24 poena zaostatka protiv Memphisa, ali već do početka četvrte četvrtine smanjili su zaostatak na samo sedam, a do kraja su potpuno preokrenuli na 126:122. Thunder je tako postao prva momčad koja je u posljednjih 20 godina na dvije uzastopne utakmice preokrenula zaostatak od najmanje 24 koša. Za pobjedu je najzaslužniji Nijemac Dennis Schröder s 31 poenom.

Veliki preokret ostvarili su i Chicago Bullsi, koji su u posljednjih osam minuta i 21 sekundu četvrte četvrtine izbrisali -18 u Washingtonu i izborili produžetak u kojem su košem Wendella Cartera devet sekundi prije kraja svladali Wizardse 110:109. Finac Lauri Markkanen odigrao je najbolju utakmicu nakon sezonskog debija postigavši 31 poen.

Od hrvatskih košarkaša večer su na utakmicama proveli Ante Žižić i Mario Hezonja, ali nisu igrali. Hezonja je pobjedu Portlanda nad Golden Stateom 122:112 propustio zbog bolova u leđima.

 

Pročitajte više