Nogomet se vraća na poluobnovljene Stanove

BAŠ KAO što se očekivalo, padaju prve poštede HNS-ove komisije za licenciranje hrvatskih prvoligaša. Prvi popravi rok položila je ekipa iz NK Zadra, koja se nakon tri kola odigrana na šibenskom Šubićevcu, vraća na svoje Stanove.

Zadarski stadion nadvili su crni oblaci nakon tragične pogibije Hrvoja Čustića, stoga je proces dobivanja licence za nasup u Prvoj HNL bio pod posebnom prismotrom. Srušena je kuća koja je godinama zjapila naslonjena na stadion, gradi se nova zapadna tribina i mjesta za novinare.

Ivančica Sudac, ptredsjednica HNS-ove komisije potvrdila je da bi zadar trebao dobiti licencu za nastupanje na svom stadionu do petog kola prvenstva. Za svečano otvaranje sezone na stanovima prema rasporedu odlično će poslužiti utakmica s Dinamom.
Nakon što je HNS-ova delegacija posjetila Stanove, utvrđeno je da ne bi trebalo biti zapreka za izdavanjem privremene licence koja garantira povratak prvoligaškog nogometa u Zadar.

Rok obnove početak sezone 2009/10

Radi se o privremenoj licenci, odnosno poticaju za što brži završetak radova na Stadionu koji uključuju izgradnju posve nove zapadne tribine, uređenje prostora za novinare te svlačionica i sanitarnog čvora. Zadar spomenute uvjete mora ispuniti do početka sezone 2009/10., stoga će do tog razdoblja i dalje nastupati s polovičnom infrastrukturom. Ukoliko se ne ispune uvjeti do zadanog datuma, Zadar u novoj sezoni neće smjeti nastupati u 1. HNL, navodi komisija.

"Zatekli smo bitno bolje stanje na stadionu i unutar njega nego prošlog petka. Uskladili smo promjene koje se moraju dovršiti što prije, a što se tiče utakmice protiv Dinama u petom kolu mi se nadamo kako će se ta utakmica odigrati na Stanovima. No, tu nije kraj svemu. Iako će Stanovi vjerojatno dobiti "zeleno svjetlo" za odigravanje prvoligaških utakmica za ovu sezonu, za sljedeću sezonu ovo što smo sada vidjeli neće biti dovoljno. Prema uvjeravanjima iz kluba izgradnjom nove zapadne tribine konačno bi se otklonili i najsitniji detalji te bi Zadar trebao dobiti konačnu a ne privremenu licencu.", napomenula je Ivančica Sudac.

HNS-u se u ime NK Zadar zahvalio Branko Katić, predsjednik kluba.

"Zahvaljujem se HNS-u na tome što su nam u ovih nekoliko tjedana više puta izišli u susret i mogu reći da mi je pao kamen sa srca jer ćemo utakmicu protiv Dinama vjerojatno igrati na Stanovima.", kazao je predsjednik.

D.C.
Foto: Zadarsport.com

Pročitajte više