Nogometaš kojeg je Ferguson obožavao danas pravi najbolje pizze

Foto: Instagram

JESPER BLOMQVIST, nogometaš u kojem su svi vidjeli ljevonogog Davida Beckhama i nasljednika Ryana Giggsa, nedavno je otvorio pizzeriju nedaleko od Stockholma.
 
Oni koji su probali njegovu pizzu koju u svojoj pizzeriji često i sam pravi, kažu da je najbolji pizza majstor u Švedskoj. 
 
"Ma, imao sam već neke loše investicije... Nisam ugrožen egzistencijalno, no ne mogu spavati na kauču i ništa ne raditi. Zato sam otvorio pizzeriju u Lidingu i uvijek sam obožavao eksperimentirati oko hrane još dok sam igrao u Italiji", rekao je 44-godišnjak koji je prije osam godina završio karijeru.
 
 
U Unitedu je proveo tri godine, u prvoj je osvojio Ligu prvaka u onom ludom finalu protiv Bayerna, a tu je utakmicu počeo u početnih 11. Sir Alex Ferguson ga je obožavao, ali je u drugoj sezoni doživio tešku ozljedu koljena pa dvije godine nije nikako igrao. Dok se oporavljao od ozljede vodio je kulinarski show na klupskoj televiziji. 
 
United ga nije odlučio zadržati, ali Ferguson nije htio odustati od njega pa ga je preporučio Evertonu, u kojem je proveo jednu sezonu. Kasnije je odigrao još četiri utakmice u Charltonu, a onda se vratio u Švedsku. Karijeru je zbog problema s ozljedama odlučio završiti u 31. godini.
 

 
Ipak, tri godine kasnije neočekivano se vratio nogometu. Radio je kao trener u drugoligašu Enkopingsu, a kada su momčad zadesili problemi s ozljedama uskočio je. 
 
Posljednju utakmicu odigrao je 2010. godine za Hammarby, tamo je bio pomoćnik glavnog trenera i uskočio je nekoliko puta kada je momčad imala problema s ozljedama krilnih nogometaša. 
 
Nakon završetka karijera osim kuhanjem bavio se i plesom, a kada je nastupio u jednom plesnom showu na televiziji, otkrio je da je ispunio dugogodišnji san.
 

Pročitajte više