Nogometaši Arsenala teško žive: Van Persie traži od kluba da se igračima povećaju plaće

IGRAČ Arsenala i nizozemske reprezentacije Robin van Persie poručio je klupskoj upravi da mora povećati plaće igračima, jer inače riskira masovni odlazak igrača.

Zvijezde Chelseaja i Manchester Uniteda zarađuju oko 130 tisuća funti tjedno, dok je najplaćeniji Arsenalov igrač kapetan William Gallas s 80 tisuća funti tjedne plaće.

Nizozemac se boji da bi Arsenal mogla napustiti i nekolicina drugih igrača i slijediti primjer Mathieua Flaminija, koji je za veće novce otišao igrati u Milan.

"Znam da Arsenal neće pristati platiti enormne količine novca, ali ipak treba plaće dignuti na višu razinu. Ako imate 27 ili 28 godina i možete zaraditi četiri puta više u nekom drugom klubu, potpuno razumijem želju za odlaskom. Da je Arsenal spreman također platiti istu količinu novca, nitko ne bi želio otići", izjavio je Van Persie za Guardian.

"Ako se momčad želi održati na okupu, onda igrači moraju biti sretni. Arsenalov sam igrač, ali iz kluba se moraju potruditi da nas održe na okupu", dodao je Nizozemac, koji s Arsenalom ima ugovor do 2011. godine.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više